Minister Bruins: zorgsector, denk mee over besparing!

woensdag 08 november 2017, Tijd 14:02 uur

Minister Bruno Bruins van Medische zorg wil graag dat ziekenhuizen, ggz en wijkverpleging meedenken over het beheersen van de zorguitgaven. Dit maakt hij duidelijk in een interview met het AD.

Het ministerie van VWS stelde vast dat er tot 2021 10 miljard euro extra beschikbaar is voor de zorg. In de regeringsverklaring staat dat er tot die tijd een besparing zal moeten plaatsvinden van 1,9 miljard euro. Het plan van het nieuwe kabinet is dan ook dat de 1,9 miljard van de 10 miljard groei afgehaald moeten worden. Om de besparingen soepel te doen verlopen en de zorguitgaven beheerst te kunnen laten groeien, wil Bruins in gesprek met de betrokken partijen. Hij noemt nog geen exacte maatregelen, maar wil bijvoorbeeld eerst peilen welke ideeën er leven in het veld. Het is vooral van belang om overal de kwaliteit van zorg te behouden, waarbij de werkdruk niet omhoog gaat en de toegankelijkheid van de zorg gegarandeerd blijft.

‘Ik vind het prettig om te weten dat we veel extra budget hebben. Aan de andere kant kunnen we het geld maar één keer uitgeven,’ geeft minister Bruins aan bij de krant. De hoofdlijnenakkoorden met de ziekenhuizen, ggz en wijkverpleging moeten er uiterlijk komende zomer liggen.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

*

*

captcha

Please enter the CAPTCHA text

Artikelen archief