Muziek en bewegen maakt en houdt je gezond

woensdag 12 april 2017, Tijd 10:53 uur

In de workshop vertelt Esther Kluck, muziektherapeut, over haar werk in de ouderenzorg. Muziek heeft een positieve invloed op het brein en zet mensen weer in beweging. Het vertraagt onder andere het ouderdomsproces, kortom een belangrijk gegeven dat niet weg te denken is uit de zorg en het leven van velen.

Een bijeenkomst voor iedereen die als familie, buren, vrijwilliger of professional wel of niet in de thuissituatie de zorg heeft voor een persoon met dementie in verschillende stadia.

Bij dementerenden in verpleeghuizen kan muziektherapie worden ingezet om makkelijker contact te maken en het gedrag en de stemming te verbeteren. Dit verhoogt de kwaliteit van leven en zorgt ervoor dat ouderen zich kunnen ontspannen. Luisteren naar muziek activeert veel meer delen van de hersenen. Daardoor spreekt muziek mensen heel direct aan en kunnen zij zich toch uiten.

Ook werkt muziek vaak als zalf op de wonden en kan het je helpen door een depressie heen te komen. “Waar woorden te kort schieten spreekt de muziek” (H.C. Andersen). Oók wij gaan samen muziek maken en luisteren.

Bron: de Bibliotheek en Wijkwinkel Deventer
Geplaatst door: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

Meer informatie:

Woensdag 19 april | 20.00 – 21.30 uur
WORKSHOP Bibliotheek Centrum | Brink 70 | DEVENTER
Toegang: bibliotheekleden € 5,00/ niet-leden € 7,50- (inclusief 1x koffie of thee)
E-ticket is te koop via de website: www.obdeventer.nl

*

*

captcha

Please enter the CAPTCHA text

Artikelen archief