Wat is 24-uurs zorg?

Wat is 24-uurs zorg en wat kunt u hierbij zoal verwachten? 24-uurs zorg betekent letterlijk dat u dag en nacht ondersteuning ontvangt. De term zorg houdt in dit geval echter veel meer in dan alleen verzorging en verpleging. U wil tenslotte op een dag ook wel eens de deur uit voor de boodschappen, uw puzzel afmaken, koken of bij iemand op visite gaan! 24-uurs zorg houdt in dat u dag en nacht wordt bijgestaan in alles wat u wilt en kunt ondernemen. Dat betekent dus ook dat de zorgverleners met u mee kunnen gaan als u ergens naartoe wil, om het voor u allemaal minder belastend en veiliger te maken. U schakelt 24-uurs zorg in omdat u thuis wil blijven wonen, maar wat is 24-uurs zorg nu precies als u daarbij beperkt wordt in wat u eigenlijk zou willen doen? Juist daarom kunt u bij Zuster Jansen terecht voor dag en nacht ondersteuning die écht bij u past, en die volledig wordt ingevuld zoals u dat wenst.

Wanneer is hulp voor dag en nacht nodig?

U kiest voor 24-uurs zorg als u thuis niet langer zelfstandig kunt functioneren. Dit kan veroorzaakt zijn door ziekte, een handicap, ouderdomskwalen of een ingrijpende operatie. Het hoeft dus niet per se om permanente hulp te gaan, het kan ook zijn dat u slechts enkele maanden ondersteund moet worden. Professionele zorgverleners voeren niet alleen een zorgtaak uit, maar bouwen ook een band met u op en kijken graag samen met u naar wat er allemaal mogelijk is. Persoonlijke zorg is zeer belangrijk, zeker als u dag en nacht iemand bij u thuis ontvangt. Een gevoel van vertrouwen en rust moet altijd aanwezig zijn.

24-uurs zorg als overbruggingszorg

Wacht u op verblijf in een zorginstelling, of bent u net ontslagen uit het ziekenhuis maar heeft u de komende tijd nog hulp nodig? Dan kan 24-uurs zorg ook worden ingezet als overbruggingszorg. U wordt dan volledig verzorgd tot er plek is in de zorginstelling, of tot het moment dat u weer goed zelf kunt functioneren. 24-uurs zorg wordt altijd volledig afgestemd op de persoonlijke omstandigheden en wensen. Wilt u meer lezen over de 24-uurs zorg van Zuster Jansen? Bekijk dan de informatie op de website of lees de andere Leefwijzer artikelen over dit onderwerp.

Onderwerpen

error: