Snel berekenen Disease Activity Score door reumatologen

dinsdag 04 april 2017, Tijd 7:20 uur

Reumatologen kunnen snel en gemakkelijk de Disease Activity Score (DAS) laten berekenen middels de DAS-module van MI Consultancy. Met de score wordt de activiteit van reumatoïde artritis bepaald. De module is systeemonafhankelijk en werkt met alle systemen binnen een zorginstelling.

De behandeling van patiënten wordt effectiever door aan de hand van een vaststaande methode de ziekteactiviteit van de patiënt te meten. Met DAS gestuurde zorg heeft de reumatoloog een duidelijk overzicht van het ziekteverloop en kan de arts de behandeling ter plekke bijstellen of voortzetten.

Neo ZIS|DAS is speciaal voor en in samenwerking met reumatologen ontwikkeld. Aan de hand van vier punten wordt de actuele ziekteactiviteit gemeten: het aantal gezwollen gewrichten, het aantal pijnlijke gewrichten, de mening van de patiënt en de bezinkingssnelheid van het bloed.  De bekende ‘DAS-pop’ is de basis van de module en de ingebouwde formule berekent automatisch de DAS-score. De gewrichten die worden gemeten om een DAS28 score uit te rekenen zijn: de schouders, de ellebogen, de polsen, de aanhechting van de vingers aan de handen, de middelste gewrichten in de vingers en de knieën.

Reumatologen met Neo ZIS|EPD als zorginformatiesysteem werken al langere tijd met de DAS-module. Paul Edridge, directeur van MI Consultancy: ‘We krijgen veel positieve reacties van reumatologen die werken met Neo ZIS|DAS. Mede daarom willen wij de module aan alle reumatologen kunnen aanbieden, ongeacht welk systeem er binnen de zorginstelling wordt gebruikt. Het is een belangrijk meetinstrument dat veel en intensief gebruikt wordt. Het bepaalt voor een groot deel de behandeling van de patiënt. Slaat de medicatie aan? Moet de dosering omhoog? Moet er een ander medicijn worden gekozen? Het DAS gestuurd behandelen gebeurt steeds vaker. Ik vind dat zo’n belangrijke score door een reumatoloog vanuit het EPD te berekenen moet zijn.’

Bron: Persbericht MI Consultancy
Geplaatst door: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

*

*

captcha

Please enter the CAPTCHA text

Nu in het nieuws archief