Wat is 24-uurs zorg?

De definitie van 24-uurs zorg is: dag en nacht hulp en ondersteuning, aan huis óf in een instelling. De zorg kan tijdelijk zijn. Maar ook voor vast (onbepaalde tijd). De hulp kan iedere vorm aannemen: van huishoudelijke hulp en gezelschap bieden, tot verpleegkundige en palliatieve zorg.

Wat betekent 24-uurs zorg aan huis voor u?

Dankzij 24-uurs zorg kunt u langer thuis blijven wonen. U voorkomt dat u naar een zorginstelling moet verhuizen. Op z’n minst stelt u dit moment uit. Oók als uw hulpvraag intensief is. Juist daarvoor is 24-uurs zorg bedoeld.

U kunt 24-uurs zorg ook inzetten om een bepaalde periode te overbruggen. Bijvoorbeeld omdat u wacht op verblijf in een zorginstelling. Of de periode nadat u ontslagen bent uit het ziekenhuis.

Deze vorm van hulp kan ook van grote betekenis zijn in de laatste levensfase. Want als alle zorg voor u geregeld wordt, kunt u zich in alle rust voorbereiden op uw overlijden. Ook uw naasten krijgen dan alle rust om dit samen met u te beleven.

Informatie aanvragen

 

Wat valt onder 24-uurs zorg?

Alle vormen van thuiszorg kunnen ingezet worden voor 24-uurs hulp en ondersteuning. In de praktijk gaat het vaak om:

 • Verpleging bij Alzheimer (dementie)
 • Palliatieve zorg (begeleiding in de laatste levensfase)
 • Hulp en ondersteuning na een operatie
 • Revalidatie thuis na een gebroken heup

Het gaat hierbij om veel meer dan alleen verzorging en verpleging. Want u wilt méér doen op een dag: boodschappen doen, een puzzel afmaken, koken of op visite zijn. Ook dat valt onder 24-uurs zorg:

U wordt dag en nacht bijgestaan in alles wat u wilt en kunt ondernemen. Zorgverleners kunnen dus ook met u mee gaan als u ergens naartoe wilt. Zo wordt het voor u minder belastend en veiliger.

Anders gezegd: 24-uurs zorg thuis beperkt u in geen enkel opzicht. Integendeel: wij zien het als belangrijke taak ervoor te zorgen dat u blijft genieten van het leven. Ondanks de zorg die u nodig heeft.

 

Wat houdt 24-uurs zorg bij Zuster Jansen in?

Wij bieden particuliere thuiszorg. Wat is dat precies? Dat is zorg die u zelf inkoopt. En waar u dus zelf bepaalt welke zorg u krijgt, hoeveel zorg u krijgt en wanneer. Uiteraard adviseren wij u hier wel in.

Particuliere thuiszorg biedt meer voordelen ten opzichte van de reguliere thuiszorg. Namelijk:

U krijgt zorg in vaste, kleine teams. Daarin zitten maximaal 5 zorgverleners. Die worden echt aan u toegewezen. Zij leren u snel kennen, en u hen. Zodat jullie een vertrouwensband opbouwen. Heel belangrijk bij deze intensieve vorm van hulp.

24-uurs zorg: ontlast uw mantelzorger

Is er een goede vriend of partner die tot nu toe voor u zorgt? Dan kan 24-uurs zorg door professionals voorkomen dat deze persoon overbelast raakt. Uw familie weet dat u altijd in goede handen bent, en uw geliefden hoeven zelf geen zware zorgtaak op zich te nemen. Zij kunnen zich weer op hun eigen leven concentreren en wanneer ze bij u langskomen, doen ze dat voor uw gezelschap.

Daarnaast houden zij ook regelmatig contact met een eventuele casemanager dementie, de wijkverpleegkundige en uw behandelend arts, om uw gezondheid optimaal te waarborgen. Wij kennen onze zorgverleners allemaal persoonlijk en stellen met de grootste zorgvuldigheid een team voor u samen.

Zo ziet een gemiddelde dag eruit

Natuurlijk kunt u bij 24-uurs zorg uitgaan van de beste zorg en verpleging, 24 uur per dag. Daarnaast bieden wij ook op veel andere vlakken gezelschap en ondersteuning. U brengt tenslotte de hele dag door met onze zorgverleners, waarbij er al gauw een hechte vertrouwensband ontstaat. De zorgverleners van Zuster Jansen helpen u gedurende de dag met alles. Bijvoorbeeld met de boodschappen en het koken, maar ze gaan ook graag op pad met u voor allerlei activiteiten.

Houdt u van wandelen, of geniet u vanuit uw rolstoel graag van de frisse lucht? Dan gaan we graag met u naar buiten. Op bezoek gaan bij een vriend of vriendin, een theatervoorstelling bekijken of een kopje koffie drinken op een terras: het kan allemaal op het programma staan. Natuurlijk houden we zoveel mogelijk rekening met uw omstandigheden, uw wensen en uw privacy. U geeft daarom altijd zelf aan wat u zoekt in 24-uurs zorg.

 
Auteur:Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

Neem contact op:

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *