Werken voor Zuster Jansen

 • Ben jij een verpleegkundige, ziekenverzorgende of verzorgende?
 • Wil je graag werken in een klein team?
 • Ben je bekend met de particuliere thuiszorg en 24-uurs zorg?
 • Kun je zelfstandig werken en zijn je vaardigheden op orde?
 • Vind jij een persoonlijke band met je cliënten belangrijk?
 • Ben je bereid om te reizen?

Zuster Jansen treedt op als zorgbemiddelaar tussen mensen die zorg nodig hebben en mensen die zelfstandig zorg bieden. Zuster Jansen werkt altijd met kleine teams van maximaal 5 betrokken en deskundige zorgverleners. Continuïteit in de zorg is net als rust en regelmaat belangrijk voor onze zorgvragers. Daarom streven wij ernaar zorgverleners in een klein team te laten werken bij een vaste cliënt.

Je cliënt is je opdrachtgever

Ook al werk je voor Zuster Jansen; je bent niet in loondienst van Zuster Jansen. De cliënt is de opdrachtgever. Je wordt ook rechtstreeks door hem of haar betaald. Van deze bruto inkomsten doe je elk jaar aangifte bij de belastingdienst.

Zelfstandige zorgverleners

Als je als zelfstandige zorgverlener voor Zuster Jansen wilt werken, kun je dat zowel als freelancer of zzp’er doen.

Ben je freelance zorgverlener?

Dan heb je niet langer een VAR (WUO) nodig van de Belastingdienst, maar wordt er een nieuwe modelovereenkomst gesloten op basis van de Wet DBA. Meer informatie over wat dit voor jou betekent als je bij Zuster Jansen wil werken, kun je bij ons opvragen. Ook heb je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) nodig. Deze krijg je van de gemeente waar je woont. Zuster Jansen wil ook graag je referenties inzien. Bovendien is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor de thuiszorg voor jou verplicht.

Ben je zzp’er?

Als zzp’er moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. Dat kun je ook doen als eenmanszaak, dus als verpleger of verzorger. Zuster Jansen raadt je aan een goede arbeidsongeschiktheid- en (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.

Als zzp’er kun je ook gebruikmaken van bepaalde aftrekposten voor de belasting, zoals de startersaftrek en zelfstandigenaftrek. Je moet dan wel voldoen aan een aantal verplichtingen:

 • urencriterium van 1225 uur per jaar
 • minimaal 3 verschillende opdrachtgevers per jaar
 • zelf reclame voor je werkzaamheden maken
 • een degelijke boekhouding bijhouden

Word je enthousiast van werken als zzp’er voor Zuster Jansen? Kijk snel of je aan de juiste vaardigheden voldoet of meld je hieronder aan.

Meld je aan als zorgverlener

 

Inschrijvingen worden alleen in behandeling genomen wanneer het formulier geheel is ingevuld. Je dient je CV mee te sturen (zie onderaan het inschrijfformulier), je dient geldige referenties op te geven zodat we deze kunnen nabellen. Ook dien je jouw opgegeven referenties op de hoogte te stellen dat Zuster Jansen hen gaat benaderen voor het natrekken van de referentie.

Verder dien je minimaal 6 dagen per maand in blokjes van 2 dagen op een 24 uurs zorg beschikbaar te zijn.

Wij vragen voornamelijk ziekenverzorgenden, Vig-ers en verpleegkundigen zich in te schrijven die bereid zijn ook landelijk te werken. Wij kunnen ook verzorgenden inschrijven die veel ervaring hebben op de 24-uurs zorg, mits er genoeg (en goede) referenties zijn.

Ben je op zoek naar algemene informatie over het werken als zzp’er in de zorg? Bekijk dan deze pagina met uitgebreide informatie.

Onze procedure

Onze zorgcoördinatoren kunnen aan de hand van de gegevens contact met je opnemen. Eerst worden de door jullie opgegeven referenties gebeld.

Tijdens de inschrijfprocedure vertellen wij je dat we je gegevens controleren bij:

 1. De Inspectie gezondheidszorg en Jeugd (inzake Wkkgz).
 2. Het BIG register (controle BIG-registratie verpleegkundigen).
 3. Waarschuwingsregister zorg. (controle zorgverleners in het waarschuwingsregister).

Inschrijfformulieren (zonder upgeloade CV) en die half of gedeeltelijk zijn ingevuld worden automatisch verwijderd en niet in behandeling genomen.

Een enkele CV die per e mail bij ons binnenkomt zal niet in behandeling worden genomen. Inschrijvingen gaan alleen via het inschrijfformulier. Voor meer informatie (alleen over het inschrijfformulier) kun je alleen mailen met info@zusterjansen.nl

Bellen met Zuster Jansen over je inschrijving heeft geen zin. Wij behandelen alleen volledig ingevulde inschrijfformulieren en kunnen je over de procedure niet telefonisch te woord staan.

Wij schrijven geen huishoudelijke medewerkers in.