Hét thuiszorgbureau voor particuliere cliënten!

Landelijk werkend met uitstekende zorgverleners...

Contact

 

Waarom Zuster Jansen?

  • Kleine vaste zorgteams
  • Met professionele zorgverleners
  • Uitstekende referenties
  • Zorg met respect en aandacht
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Lid van branchevereniging
  • HKZ gecertificeerd

Nachtzorg

Soms is het voor ouderen niet verstandig om lange tijd alleen thuis te zijn. Bijvoorbeeld wanneer de ziekte van Alzheimer een rol speelt, wanneer u niet geheel mobiel bent of als u herstellende bent van een ziekte of operatie. Nachtzorg kan dan een oplossing zijn. Kiest u voor nachtzorg van Zuster Jansen, dan beslist u zelf of deze hulp tijdelijk of permanent wordt ingezet. Bij nachtzorg kunt u er letterlijk van uitgaan dat er gedurende de hele nacht een professionele zorgverlener bij u aanwezig is. Deze persoon biedt steun waar u dat nodig heeft, bijvoorbeeld bij een toiletbezoek of bij het in- en uit bed stappen. Afhankelijk van uw zorgbehoefte kiest u bij Zuster Jansen voor slaap- of waakdiensten.

Verschil tussen slaap- en waakdiensten

Nachtzorg kent bij Zuster Jansen verschillende vormen. Iedereen heeft tenslotte andere zorg nodig: de één heeft vooral moeite met uit bed komen, terwijl de andere persoon ‘s nachts medicatie moet innemen. Welke vorm van nachtzorg u ook inschakelt, u kunt altijd rekenen op de aanwezigheid van een verzorger tussen 23:00 en 07:00 uur. Kiest u voor slaapdiensten, dan gaat het om laagcomplexe zorg waarbij weinig tot geen handelingen van medische aard hoeven worden uitgevoerd. De zorgverlener helpt u bij opstaan of toiletbezoek, en zorgt ervoor dat u met een gerust hart weer kunt gaan slapen als u ‘s nachts wakker wordt.

Waakdiensten zijn doorgaans intensiever, en worden bijvoorbeeld gekozen als er risico is op decubitus (doorligplekken) of als er andere specifieke omstandigheden zijn. Kortom, bij waakdiensten vinden er over het algemeen meer zorgmomenten plaats in de nacht. Wilt u weten welke vorm van nachtzorg het beste bij uw situatie past? Neem gerust vrijblijvend contact op met onze zorgcoördinator.

Nachtzorg als aanvulling

Nachtzorg, in welke vorm dan ook, is een aanvulling op de zorg overdag. Hierdoor kunt u met een veilig gevoel de nacht ingaan. Het kan namelijk prettig zijn om te weten dat er altijd iemand in huis is waar u beroep op kunt doen. Met nachtzorg thuis kunt u veilig en verantwoord blijven wonen in uw eigen omgeving. Mocht u gebruikmaken van mantelzorg, dan hoeft deze persoon niet ‘s nachts bij u te blijven. Nachtzorg kan ook een aanvulling zijn als u overdag al gebruikmaakt van reguliere thuiszorg.

Beslis zelf over de zorg die u ontvangt

Bij Zuster Jansen kunt u terecht voor particuliere nachtzorg. Particuliere zorg biedt mensen meer regie over hun eigen leven. Het is tenslotte zorg waar u zelf over beslist: met welke zorgaanbieder gaat u in zee, welke vorm van zorg wilt u ontvangen en hoe lang is dit nodig? Bovendien kunt u ook voor particuliere hulp kiezen wanneer u geen (of onvoldoende) indicatie heeft gekregen voor de ondersteuning die u nodig heeft. Het enige waar u rekening mee moet houden, is dat u bij particuliere zorg ook zelf verantwoordelijk bent voor de kosten. Heeft u een indicatie, bijvoorbeeld vanuit de Wlz (Wet langdurige zorg), dan kunt u een Pgb (Persoonsgebonden Budget) aanvragen waarmee u een gedeelte van de zorg kunt bekostigen.

Naast nachtzorg biedt Zuster Jansen ook verpleging bij de ziekte van Alzheimer, terminale thuiszorg en andere vormen van ondersteuning. Wilt u meer weten over onze zorg- en dienstverlening, die in heel Nederland beschikbaar is? Vraag er gerust (vrijblijvend) naar bij onze zorgcoördinator, via 020-6366837 of het online contactformulier.

Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
Stel hieronder uw vraag:

*

*

*

*

captcha