12-uurszorg

De juiste zorg vinden is geen kwestie van ‘zo gezegd, zo gedaan’. Er zijn natuurlijk allerlei zaken waar u rekening mee moet houden voordat u bepaalt welke zorgaanbieder goed bij u past. Om zo veel mogelijk mensen van dienst te kunnen zijn, bieden wij een ruime zorg- en dienstverlening die we volledig afstemmen op wat u nodig heeft.

Wij begrijpen dat niet iedereen baat heeft bij nachtzorg, en dat niet iedere zorgvraag beantwoord kan worden met 24-uurszorg. Daarom bieden wij ook andere oplossingen, zoals 12-uurszorg.

Heeft u:

 • overdag hulp nodig bij de activiteiten die u wilt ondernemen, omdat u door omstandigheden minder mobiel bent? Dan kunnen onze zorgverleners van 09:00 tot 21:00 uur voor u klaarstaan.
 • ‘s nachts enkele keren hulp nodig, bijvoorbeeld bij het naar bed gaan of opstaan, medicatie innemen? Dan bieden we 12-uurs slaapdiensten.

Wat kunnen we voor u betekenen?

Ziekte, een handicap of ouderdomskwalen kunnen uw dagelijkse leven behoorlijk in de weg zitten. U bent misschien niet meer zo mobiel als eerst, en ‘vanzelfsprekende’ handelingen kunnen ineens een uitdaging gaan vormen.

12-uurszorg houdt in dat er een ervaren zorgverlener bij u aanwezig is. Hij/zij biedt niet alleen de verzorging en verpleging die u nodig heeft door uw ziekte of handicap, maar staat ook klaar met een luisterend oor en gezelschap. Zo komt u de dag of nacht door zoals u dat zelf graag wilt, waarbij uw beperkingen naar de achtergrond verdwijnen.

12-uurszorg is bijvoorbeeld handig als uw partner overdag werkt, en er geen (andere) mantelzorger is om u te ondersteunen. Of wanneer u alleen bent en ‘s nachts enkele keren hulp nodig heeft.

Heeft u een mantelzorger, maar is de zorgtaak voor deze persoon niet voldoende meer te combineren met zijn/haar eigen leven? Ook dan kan onze 12-uurszorg dé oplossing zijn.

Ruimte voor ontspanning en activiteiten

Natuurlijk zijn onze zorgverleners er in eerste instantie om u te verzorgen. Er is echter ook genoeg ruimte voor plezier en ontspanning! U brengt tenslotte de dag door met iemand die u steeds beter leert kennen, en die voor u klaarstaat als u dat nodig heeft.

Samen een kopje koffie drinken, op visite gaan bij een vriend/vriendin, boodschappen doen of koken: geef gerust aan welke activiteiten u graag zou willen ondernemen. In de meeste gevallen ontstaat er een hechte vertrouwensband tussen u en uw zorgverleners, zeker als zij vaker en langer bij u thuis komen.

Informatie aanvragen

 

12-uurszorg in de praktijk

Berend slaapt rustiger nu Linda ‘s nachts 12-uurszorg krijgt

Berend helpt zijn vrouw graag bij het naar bed gaan. Maar ’s nachts heeft ze ook enkele keren hulp nodig. Zo moet ze medicijnen innemen, en moet ze regelmatig naar het toilet. Voorheen lag Berend daarom continu ‘wakend’ in bed.

Sinds enkele maanden slaapt er ook een zorgverlener in huis. Die zorgt ervoor dat Linda ’s nachts geholpen wordt, terwijl Berend kan doorslapen. Daar hebben zowel Berend als Linda overdag veel profijt van: Berend heeft veel meer energie om haar dán goed te helpen.

Gelukkig zijn het ook steeds dezelfde gezichten die bij hun in huis zijn ’s nachts. Altijd een vertrouwd persoon uit het vaste zorgteam van Zuster Jansen. Ook dat zorgt voor een goede nachtrust.

Ondanks de gevorderde dementie van Vera, kunnen zij en haar man thuis blijven wonen

De dementie van Vera is inmiddels zo ver gevorderd, dat thuis blijven wonen zonder professionele hulp niet meer mogelijk is. Want de mantelzorg is voor haar man Kees anders simpelweg te veel.

Overdag is er nu iemand voor zowel Vera als Kees. Iemand die Vera gezelschap houdt, activiteiten doet en verzorgt. Terwijl Kees veel meer vrijheid heeft om zijn eigen activiteiten te doen.

Het mooiste is nog wel dat ze op deze manier voorlopig nog thuis kunnen blijven wonen. En juist bij een ziekte als dementie is het zo belangrijk dat de omgeving stabiel blijft.

Door ouderdom heeft Ellie thuis steeds meer hulp nodig

Ellie is alleen sinds haar man overleed. Maar zelf kampt ze ook met steeds meer ouderdomskwalen. Daardoor zijn de dagelijkse dingen niet meer zo vanzelfsprekend als eerst.

Gelukkig heeft ze nu hulp van verzorgenden van Zuster Jansen, meerdere keren per week en 12 uur per dag. Die maakt een wereld van verschil. Niet alleen omdat ze zo veilig thuis kan blijven wonen. Ook omdat ze het gezelschap enorm waardeert.

Samen met haar vaste zorgverleners doet ze het huishouden, haalt ze boodschappen en doet ze dikwijls ook bijvoorbeeld een spelletje.

Kies voor persoonlijke particuliere zorg

Bij Zuster Jansen werken we met kleine, vaste zorgteams die bestaan uit maximaal 5 deskundige verzorgers. Zo krijgt u niet steeds te maken met ‘vreemde’ gezichten, maar leert u de ze al snel beter kennen.

Afhankelijk van uw persoonlijke zorgbehoefte en uw (eventuele) indicatie zijn dit gediplomeerde verzorgenden of verpleegkundigen. Voor onze particuliere 12-uurszorg en verpleging heeft u geen indicatie nodig van het CIZ. U betaalt onze particuliere thuiszorg namelijk met eigen middelen, waardoor u ook volledig zelf de controle houdt.

Heeft u wel een indicatie? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een pgb. Met dit persoonsgebonden budget kunt u een deel van onze zorg bekostigen.

Onze zorgcoördinator legt u graag meer uit over de mogelijkheden in uw specifieke omstandigheden. Vraag gerust vrijblijvend om meer informatie, via 020-6366837 of het online aanvraagformulier.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *