Zorg en Dienstverlening

Zuster Jansen biedt zorg in de breedste zin van het woord, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen helpen. Dit doen wij bovendien in heel Nederland. Welke zorgvorm u ook bij ons afneemt, u komt hiervoor nooit op een wachtlijst te staan. Het is namelijk al moeilijk genoeg dat u door omstandigheden niet meer alles zelf kunt, en dan is het belangrijk dat u direct de hulp ontvangt die nodig is. Bij Zuster Jansen staat een groot aantal professionele zorgverleners voor u klaar, die jarenlange ervaring hebben met zeer uiteenlopende zorgvragen. Wanneer u ons inschakelt, wordt er voor u een klein team met deskundige zorgverleners samengesteld. Dit team bestaat uit maximaal vijf zorgverleners, omdat we het belangrijk vinden dat u een veilig en vertrouwd gevoel heeft bij onze zorg. Dat werkt niet als u continu te maken krijgt met ‘vreemde gezichten’.

Het zorgaanbod van Zuster Jansen

Soms heeft u dag en nacht behoefte aan verzorging of verpleging. Soms gaat het juist alleen om ‘s nachts of overdag. Wij kunnen de volledige zorgtaak op ons nemen, maar het is ook mogelijk om onze hulp te combineren met reguliere thuiszorg of mantelzorg. Hieronder leggen wij uit welke verschillende zorgvormen wij bieden, zodat u kunt inschatten welke vorm van zorg het beste bij u past. Onze zorgcoördinator kan hierin uitstekend adviseren, maar uiteindelijk bent u degene die beslist welke (hoeveelheid) zorg u inschakelt. Dat is het grote voordeel van particuliere thuiszorg.

24-uurszorg

24-uurszorg van Zuster Jansen houdt in dat er letterlijk dag en nacht een professionele zorgverlener bij u aanwezig is. 24-uurs zorg thuis wordt vaak ingeschakeld bij de ziekte van Alzheimer, maar kan in allerlei (tijdelijke of permanente) situaties een oplossing zijn. Bij deze vorm van zorg zien we vaak een hechte vertrouwensband ontstaan tussen de zorgvrager en zorgverlener. Dit wordt versterkt door het feit dat we niet alleen voor u klaarstaan met verzorging en verpleging, maar ook met gezelschap en een luisterend oor. Er is bijvoorbeeld veel ruimte voor het ondernemen van activiteiten. Bij het invullen van onze 24-uurs zorg staan uw wensen en behoeften altijd centraal.

Informatie aanvragen

 

12-uurszorg

Bent u op zoek naar professionele zorg, maar is dat niet de hele dag nodig? Dan kunt u bij Zuster Jansen eveneens kiezen voor 12-uurszorg. Deze vorm van ondersteuning wordt bijvoorbeeld vaak ingezet om een eventuele mantelzorger wat meer ruimte te geven. Ook 12-uurs zorg kan in zeer uiteenlopende situaties worden ingezet, bijvoorbeeld bij de ziekte van Parkinson, een handicap of vervelende ouderdomskwalen waardoor u niet langer zelfstandig kunt functioneren.

Nachtzorg

Bij nachtzorg maken we onderscheid tussen waak- en slaapdiensten, afhankelijk van de intensiteit van uw zorgvraag. Tussen 23:00 en 07:00 uur is er altijd een professionele zorgverlener bij u aanwezig, die u opvangt en de nodige zorgtaken uitvoert. Door nachtzorg in te schakelen kunt u eventuele mantelzorgers ontlasten, of een aanvulling regelen op de reguliere thuiszorg die u mogelijk overdag al ontvangt.

5-uurszorg

Heeft u meerdere dagen per week behoefte aan extra ondersteuning, maar niet de héle dag of nacht? Dan is onze 5-uurszorg ideaal voor u. Dan krijgt u op de afgesproken dagen in blokken van maximaal 9 uur de hulp en ondersteuning die u nodig heeft. Daarom wordt deze hulpvorm ook wel ‘blokzorg’ genoemd. Vaak wordt 5-uurszorg ingeschakeld als aanvulling op de reguliere thuiszorg.

Palliatieve of terminale zorg

Wanneer de laatste levensfase is aangebroken, is het belangrijk dat u uw dagen zo comfortabel mogelijk doorbrengt. De zorgverleners van Zuster Jansen hebben veel ervaring met palliatieve en terminale zorg. Zij bieden natuurlijk de verpleging die nodig is, maar staan ook voor u klaar met praktische en emotionele ondersteuning. Wetende dat u altijd in goede handen bent, kunt u in alle rust afscheid nemen. Uw familieleden hoeven geen zorgtaken uit te voeren, maar kunnen zich gewoon concentreren op uw gezelschap.

Specialistische zorg bij Alzheimer

Is bij u of een naaste de diagnose Alzheimer gesteld? Dan wilt u verzekerd zijn van de juiste zorg. Dit moet ondersteuning zijn die continu wordt aangepast op uw behoeften, gezien de ziekte van Alzheimer bij iedere persoon een ander verloop kent. Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk in uw eigen omgeving kunt verblijven, bieden onze zorgverleners passende verzorging, verpleging en begeleiding die dag en nacht beschikbaar is. Ook uw naasten, die wellicht vaak bij u thuis komen, worden betrokken bij het proces. Voor hen is er alle ruimte om vragen te stellen en gevoelens te bespreken.

Neem contact op voor meer informatie

Alle zorgvormen die wij bieden, zijn erop gericht om u zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Verblijf in een zorginstelling kan met onze hulp worden uitgesteld of zelfs voorkomen. Natuurlijk kijken we bij het invullen van onze hulp en ondersteuning allereerst naar uw persoonlijke omstandigheden, en zijn uw wensen altijd leidraad bij onze zorgverlening. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, of heeft u direct zorg op maat nodig? Bel dan met onze zorgcoördinator, deze staat u graag te woord.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *