Hét thuiszorgbureau voor particuliere cliënten!

Landelijk werkend met uitstekende zorgverleners...

Contact

 

Waarom Zuster Jansen?

  • Kleine vaste zorgteams
  • Met professionele zorgverleners
  • Uitstekende referenties
  • Zorg met respect en aandacht
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Lid van branchevereniging
  • HKZ gecertificeerd

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg betekent verzachting en verlichting. Dat is dan ook wat Zuster Jansen u graag wil bieden, als blijkt dat u ongeneeslijk ziek bent. Als het gaat om zorg in de laatste levensfase, maken wij een onderscheid tussen terminale en palliatieve zorg. De palliatieve fase kan namelijk veel langer duren dan de terminale fase (maximaal drie maanden). Onze (particuliere) palliatieve ondersteuning kan dag en nacht worden ingezet, zodat u altijd in goede handen bent. Het is ook mogelijk om onze hulp te combineren met bijvoorbeeld reguliere thuiszorg of mantelzorg, afhankelijk van wat u zelf het prettigst vindt.

Verschillende hospicevoorzieningen

Zoals gezegd kunt u bij Zuster Jansen terecht voor palliatieve zorg bij u thuis, maar we kunnen ons voorstellen dat u graag meer zou willen weten over de verschillende hospicevoorzieningen die er tegenwoordig zijn. Voor palliatieve zorg kunt u namelijk terecht in verschillende instellingen, die elk een geheel eigen sfeer hebben. Wij bespreken de vijf typen gespecialiseerde hospicevoorzieningen:

Een ‘bijna thuis’ huis

In een ‘bijna thuis’ huis is geen medisch of verpleegkundig personeel werkzaam. Er werken voornamelijk vrijwilligers, die ervoor zorgen dat u niet alleen bent en dat u alle ruimte krijgt om afscheid te nemen. Er zijn ook bijna thuis huizen die niet worden gedreven door vrijwilligers. Als u hier verblijft, kunt u bijvoorbeeld een beroep doen op een arts, een psycholoog, een verpleegkundige én vrijwilligers.

Hospice

Een hospice lijkt sterk op een ‘bijna thuis’ huis qua sfeer en mogelijkheden. U verblijft letterlijk in een woning met een huiselijke sfeer, waarbij u indien nodig een beroep kunt doen op verpleegkundigen. In een hospice richt men zich volledig op op palliatieve zorg in het hospice en het verlichten van (pijn)klachten, zodat u in alle rust afscheid kunt nemen van uw geliefden.

Verpleeghuis afdeling

In verpleeghuizen krijgen dit soort afdelingen meestal de naam ‘palliatieve unit’, ‘hospice afdeling’ of een soortgelijke benaming. Deze afdelingen zijn over het algemeen klein, met gemiddeld zo’n vier tot zes bedden. Iedere bewoner heeft een eigen kamer, die met eigen spullen ingericht mag worden. De zorg wordt door het regulier personeel van het verpleeghuis verleend, maar kan ook door gespecialiseerde verpleegkundigen en verzorgenden worden geboden. Als het nodig of gewenst is, kan men ook een beroep doen op bijvoorbeeld geestelijk verzorgers, diëtisten en andere zorgverleners.

Ziekenhuis afdeling

Er zijn relatief weinig ziekenhuizen die een aparte afdeling hebben voor palliatieve zorgverlening, maar ze zijn er zeker. Er worden hoofdzakelijk mensen opgenomen die vanuit het eigen ziekenhuis of direct vanuit huis komen. De zorg op deze afdelingen wordt verleend door gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen, er is eigenlijk geen sprake van vrijwilligers.

Verzorgingshuis afdeling

De palliatieve afdeling in het verzorgingshuis lijkt sterk op de soortgelijke afdeling in een verpleeghuis. Het is echter vaak wat kleiner, met bijvoorbeeld twee of drie bedden per afdeling. Bewoners ‘wonen’ hier echt in de palliatieve fase, wat betekent dat ze zelf hun kamers inrichten met hun eigen spullen. De zorg wordt verleend door het reguliere personeel, door gespecialiseerde verpleegkundigen en soms ook voor vrijwilligers.

Veel aandacht voor emotie bij Zuster Jansen

Palliatieve zorg door Zuster Jansen in uw eigen omgeving is warme, persoonlijke verzorging en verpleging waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met uw wensen. Thuis blijven wonen kan zwaar zijn, maar passende zorg en steun vanuit uw omgeving kunnen dit proces gemakkelijker maken. De zorgverleners die bij u thuis komen, zijn er ook voor uw naasten. Deze periode brengt namelijk verschillende emoties met zich mee, en niet iedereen vindt het even makkelijk om hiermee om te gaan. Daarnaast staan we u natuurlijk ook bij in alles wat u eventueel moet of wilt regelen.

Passende ondersteuning door alle betrokkenen

In de meeste gevallen is palliatieve zorg gericht op pijnbestrijding, en zorgen we ervoor dat u zich zo comfortabel voelt als mogelijk is. Er wordt nauw samengewerkt met uw behandelend arts en eventuele transferverpleegkundige, zodat iedereen op de hoogte is van de ontwikkelingen en u altijd de meest complete, passende zorg ontvangt. Met verpleging en verzorging op hoog niveau, hoeft u zich alleen maar te concentreren op het gezelschap van uw naasten. De persoonlijke ondersteuning en begeleiding die Zuster Jansen biedt, zorgt er namelijk voor dat u niet naar een zorginstelling (zoals een hospice) hoeft te verhuizen. U verblijft gewoon thuis, met uw geliefden om u heen.

Rust en continuïteit in uw eigen omgeving

Kiest u voor palliatieve zorg van Zuster Jansen, dan kiest u voor rust en continuïteit in huis. U houdt de regie over uw eigen situatie, en beslist zelf over de zorg die u ontvangt. Wanneer u contact met ons opneemt, vertelt onze zorgcoördinator alles over de mogelijkheden in uw specifieke omstandigheden. Wij stellen voor u een klein, vast zorgteam samen dat bestaat uit maximaal vijf zorgverleners. Zo zijn het steeds dezelfde mensen die bij u thuis komen om voor u te zorgen, en ervaart u te allen tijde een gevoel van veiligheid en vertrouwen. Naast palliatieve zorg zijn wij ook in te schakelen voor nachtzorg, terminale thuiszorg en diverse andere vormen. Hierover leest u uiteraard meer op onze website.

Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
Stel hieronder uw vraag:

*

*

*

*

captcha