Thuiszorg bij dementie

Dementie is een verzamelnaam, voor meer dan vijftig aandoeningen die een behoorlijke impact hebben op de hersenen. Bij dementie denkt men vaak alleen aan vergeetachtigheid, maar in veel gevallen blijft het hier niet bij. Wanneer iemand te maken krijgt met dementie, gaat de hersenen steeds slechter functioneren. Daar hoort onder andere vergeetachtigheid bij, maar het kan ook betekenen dat iemands gedrag en karakter veranderen, en dat de motorische functies ook steeds verder achteruitgaan. Vormen van dementie kennen vaak een grillig verloop: bij de ene persoon verslechtert de situatie al binnen twee jaar, terwijl de ziekte bij de ander gedurende een lange periode nauwelijks last geeft. Bij Zuster Jansen zien we dat op den duur de meeste mensen behoefte krijgen aan hulp en ondersteuning. Zeker als ze zo lang mogelijk thuis willen blijven wonen. Herkent u zich in deze situatie? Dan kunnen we u wellicht ook helpen.

thuiszorg bij dementie

Kies de zorgvorm die bij u past

Bent u een naaste van iemand bij wie dementie is geconstateerd, of heeft u zelf juist die diagnose gekregen? Worstelt u er al een tijdje mee, omdat u niet graag naar een zorginstelling zou willen verhuizen? Kies dan voor particuliere thuiszorg van Zuster Jansen.

Wij werken met zeer ervaren, professionele zorgverleners, die affiniteit hebben met uw situatie en graag voor u klaarstaan. Overal in Nederland kunt u (al op korte termijn) gebruikmaken van onze particuliere thuiszorg zoals: 24-uurs zorg, 12-uurs zorg of nachtzorg bij dementie.

Is 24-uurs- of 12-uurszorg te veel voor wat u op dit moment nodig heeft? Dan kunt u bij ons ook 5-uurszorg inkopen, ook wel bekend als ‘blokzorg’. Dan krijgt u een deel van de dag verzorging, begeleiding en/of gezelschap. Dit kan op meerdere dagen van de week. Ook voor uw mantelzorgers is dit een uitkomst. Zij kunnen dan een dagdeel even rust nemen.

Een klein, persoonlijk zorgteam staat voor u klaar

Voor ons is het van belang dat u te allen tijde een prettig gevoel heeft bij de zorg die wij bieden. Daarom werken we met kleine, vaste zorgteams, die bestaan uit maximaal vijf ervaren verzorgers. Zo hoeft u niet steeds te wennen aan vreemde gezichten, maar kunt u echt een band opbouwen met de mensen die dagelijks bij u over de vloer komen. Ook voor uw familie en vrienden zal het fijn zijn om steeds dezelfde zorgverleners tegen te komen, aan wie ze alles kunnen vragen over uw situatie. Bovendien houden de zorgverleners ook contact met andere betrokken specialisten, zoals uw (huis)arts.

Informatie aanvragen

 

Thuiszorg bij dementie aanvragen

Het aanvragen van thuiszorg bij dementie is bij Zuster Jansen heel eenvoudig. Omdat het hier gaat om particuliere thuiszorg, hoeft u niet eerst langs allerlei instanties om toestemming te vragen. U bepaalt zelf waar u recht op heeft en welke zorg u wenst te ontvangen. Wij kunnen daarin uiteraard wel uitstekend adviseren. Bovendien is het mogelijk dat u recht heeft op een persoonsgebonden budget (pgb) vanuit de Wet langdurige zorg. Bij particuliere thuiszorg bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten, en met een pgb kunt u een deel van deze kosten al opvangen.

Wanneer u contact met ons opneemt, gaan we eerst met u een intakegesprek plannen. Dit gesprek vindt plaats bij u thuis, vaak met een eventuele partner, mantelzorger of een andere naaste erbij. Tijdens dit gesprek bespreken we uw persoonlijke wensen, en laten we u weten wat we precies voor u kunnen betekenen. Vervolgens kunnen we direct een professioneel team voor u samenstellen, dat zelfs met spoed voor u klaar kan staan. Onze zorg aanvragen doet u telefonisch, of door het contactformulier op de website in te vullen. We bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.

 

Meer lezen over dementie?

We kunnen ons voorstellen dat u graag wat meer informatie wenst over dementie en wat daar allemaal bij komt kijken. Op onze website vindt u onder andere een blogartikel over wat dementie nu precies inhoudt, maar u kunt ook terecht op onze Leefwijzer. Hierin vindt u allerlei artikelen over dementie, Alzheimer en leven met deze ziektebeelden.

Neem contact op:

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *