Wat is het uurloon van een ZZP’er in de zorg?

Wat is een goed tarief als je als ZZP’er in de (thuis)zorg gaat werken? Het antwoord dat we in eerste instantie geven, klinkt flauw. Maar het is wel precies zoals het is:

Het ‘juiste’ tarief bepaal je helemaal zelf. Of dat nu 20 of 120 euro per uur is.

Je bent immers ondernemer. En ondernemers ‘laten’ niet bepalen hoeveel ze verdienen. Je zet jezelf in de markt. Concurreert met anderen. En zorgt zo zelf voor een goede omzet.

Lees verder

Hoe word je ZZP’er in de zorg?

Een praktisch stappenplan

Dus, jij wilt starten als ZZP’er in de zorg. Misschien eerst nog naast je vaste baan. Dan zoek je eerst antwoord op de vraag: ‘wat heb je nodig en wat moet je doen om te beginnen?’. We geven je een vliegende stap met ons praktische stappenplan.

Lees verder

Artificial intelligence (AI) in de zorg

‘Artificial intelligence’, oftewel AI, is de Engelse benaming voor kunstmatige intelligentie. Die is overal in opmars, óók in de gezondheidszorg. Wat is het precies? En waar in de zorg wordt AI nu al gebruikt? Is het eigenlijk gevaarlijk om zo op computers te vertrouwen? We zochten het voor u uit.

Lees verder

Waarom eHealth in de zorg?

Bij eHealth wordt technologie ingezet om de gezondheid van mensen te verbeteren, én om de gezondheidszorg als geheel te ondersteunen. Er komen steeds meer toepassingen. Waarom is dat? En wat kan eHealth voor u betekenen? Daarvan krijgt u een beeld door dit artikel.

Lees verder

Wat is eHealth in de zorg? | Betekenis

eHealth: wat is het en wat betekent het voor de zorg? In één zin: technologie die ingezet wordt om de gezondheid van mensen te ondersteunen en verbeteren. We zien hier steeds meer toepassingen van terug, met name in de gezondheidszorg zelf. Dankzij eHealth kunnen mensen meer regie houden over hun eigen gezondheid.

Lees verder

Zorg kostenpost in Maasdriel: gemeente zoekt naar oplossingen

De gemeente Maasdriel heeft in 2018 veel geld uit moeten geven aan jeugdzorg en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Door de hoge zorgkosten zou je verwachten dat de gemeente in het rood zou belanden, maar dat is gelukkig niet het geval. Maasdriel werd onder andere gespekt door het regionale solidariteitsfonds.

Lees verder

Hoe te communiceren met dementerende ouderen

Hulpmiddelen en tips

Communicatieproblemen bij dementie zijn onvermijdelijk. Al bij beginnende dementie komen ze voor.

Gelukkig zijn er hulpmiddelen en methodes die goed werken. Een aantal daarvan zetten we hieronder op een rijtje. Hopelijk heeft u iets aan onze tips.

Lees verder

Voorbeelden van eHealth in de thuiszorg

Toepassingen van eHealth zijn er al heel lang. Maar de laatste decennia hebben ze een enorme vlucht genomen. Natuurlijk met name dankzij de komst van internet, smartphones, tablets en de app.

Ook in de thuiszorg is eHealth alomtegenwoordig. Dat laten we zien met 5 aansprekende voorbeelden van verschillende toepassingen.

Het voordeel van (meer) eHealth in de thuiszorg? Dat u langer thuis kunt blijven wonen!

Lees verder

Beschut wonen

Hieronder vindt u alles wat u wilt weten over beschut wonen: wat het is, voor wie het bedoeld is, wat de kosten zijn en meer.

Wat is beschut wonen | Betekenis en uitleg

Beschut wonen is een kleinschalige woonvorm voor als u psychisch in de knoop zit. U kunt daar tijdelijk of permanent wonen en begeleiding krijgen. Zo kunt u zo zelfstandig mogelijk blijven, terwijl u middenin de maatschappij blijft leven.

Lees verder

Wat is een zorghotel? Betekenis van zorghotel

Een zorghotel lijkt op een gewoon hotel, maar is speciaal bedoeld voor mensen die tijdelijk hulp nodig hebben. Dat betekent dat het de uitstraling van een hotel heeft, gecombineerd met zorg. U kunt er bijvoorbeeld heen na een operatie, als u mantelzorger er even niet is, óf als u zelf aan vakantie toe bent.

Lees verder

Wat is thuiszorg?

Thuiszorg is hulp aan huis. Hulp in allerlei vormen: bij het huishouden, bij persoonlijke verzorging, in de vorm van begeleiding of verpleging. Thuiszorg is bedoeld voor ouderen die hulp nodig hebben, maar wel thuis willen blijven wonen. En mensen die ziek zijn of een beperking hebben.
Lees verder

Wanneer heeft u recht op thuiszorg na een operatie?

U heeft een operatie gehad. Bijvoorbeeld een bypass-, hernia- of knie-operatie. Dan kunt u thuis goed tijdelijke hulp gebruiken. Dat is altijd mogelijk:

Heeft u een indicatie voor thuiszorg? Dan regelt uw gemeente reguliere thuiszorg voor u.

Heeft u géén indicatie? Dan kunt u altijd nog terecht bij de particuliere thuiszorg. Dit is thuiszorg die u zelf regelt en betaalt.

Lees verder

Lift in huis bouwen: prijs en mogelijkheden

U wilt een echte lift in huis laten maken, omdat u niet of moeilijk de trap op kan? Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden. Van zeer luxe tot eenvoudige liften.

Wat is ongeveer de prijs om een lift te installeren? En welke soorten liften zijn er? Hieronder hebben we een overzicht voor u gemaakt.

Lees verder

5 leuke activiteiten voor demente ouderen

Voor ouderen met dementie zijn er genoeg leuke activiteiten te bedenken. Meer dan u denkt! Zelfs zwaar dementerende mensen kunnen nog lol aan het leven beleven.

Daarom presenteren we u de 5 leukste/creatiefste/eenvoudigste ideeën die we online konden vinden. Hier komen ze!

Lees verder