24-uurs zorg

U wilt simpelweg niet verhuizen naar een zorginstelling. Dankzij 24-uurs zorg aan huis hóeft dat ook niet. Ook niet als er veel zorg nodig is. Tot uw laatste dag kunt u gewoon thuis blijven wonen.

Steeds meer mensen kiezen voor 24-uurs zorg thuis. Dat is in de meeste gevallen makkelijker gezegd dan gedaan: u geeft tenslotte aan dat u dag en nacht hulp en ondersteuning nodig heeft, terwijl u uw hele leven al gewend bent om voor uzelf te zorgen. Toch is het de moeite waard om 24-uurs zorg te overwegen, wanneer u door omstandigheden niet meer volledig zelfstandig functioneert.

24-uurs zorg thuis maakt het namelijk mogelijk om gewoon thuis te blijven wonen, ook met een relatief intensieve zorgvraag. Om verblijf in een zorginstelling uit te stellen of te voorkomen, kunt u kiezen voor particuliere 24-uurs zorg van Zuster Jansen. Deze zorg kan tijdelijk of permanent worden ingezet: wij zijn er voor u zolang u ons nodig heeft.

Natuurlijk kan 24-uurs zorg thuis ook een oplossing zijn om de wachttijd tot een opname te overbruggen.

Kiest u voor particuliere thuiszorg van Zuster Jansen? Dan kunt u rekenen op kwaliteitszorg op maat. Voor zolang u ons nodig heeft. Bovendien houdt u zelf de controle: over welke hulp u krijgt, hoeveel precies én wanneer.

Snel naar:

1. Wat is 24-uurs zorg?
2. Wat valt onder 24-uurs zorg?
3. Wanneer krijgt u 24-uurs zorg?
4. 24-uurs zorg bij Alzheimer
5. 24-uurs zorg bij de ziekte van Parkinson
6. 24-uurs zorg als respijtzorg
7. Wat kost 24-uurs zorg thuis?
8. Waarom 24-uurs zorg van Zuster Jansen?
9. Hoe regelt u 24-uurs zorg aan huis?

Wat is 24-uurs zorg? (Betekenis)

Particuliere zorg van Zuster Jansen betekent dat er dag en nacht een zorgverlener thuis voor u zorgt. U krijgt ieder uur van de dag de ondersteuning die u nodig heeft. Een klein team staat voor u klaar, en zorgt dat er ‘s ochtends, ‘s middags, ‘s avonds en ook ‘s nachts iemand over u waakt. We vinden het hierbij zeer belangrijk dat u zelf aangeeft wat u prettig vindt: we kunnen het ons bijvoorbeeld goed voorstellen dat u erg gesteld bent op uw privacy, en daar kunnen we uitstekend op inspelen.

24 uur per dag zorg betekent letterlijk dag én nacht hulp. Meestal aan ouderen, bijvoorbeeld bij dementie of de ziekte van Parkinson. Of omdat u gewoon in uw vertrouwde eigen omgeving wilt blijven wonen, met particuliere zorg.

Let op: Zuster Jansen richt zich uitsluitend op particuliere thuiszorg aan ouderen.

Verder lezen: Wat is 24-uurs zorg? >

Wat betekent het voor u als u 24-uurs zorg via ons krijgt? Dat u de zorg krijgt die u nodig heeft. Wat houdt die zorg dan precies in? Daarover gaan we van tevoren met u (en/of uw naasten) in gesprek, zodat u echt de zorg ontvangt die u nodig heeft en waar u zich prettig bij voelt.

Wij verlenen zorg in vaste, kleine teams van maximaal 5 ervaren zorgverleners. Zo ziet u steeds vertrouwde gezichten, waar u snel een band mee opbouwt. En die altijd op de hoogte zijn van uw situatie.

Dit zijn duidelijke voordelen ten opzichte van de reguliere thuiszorg. Dan bent u gebonden aan de zorg die u toegewezen wordt. Die u krijgt van mensen die vaak wisselen. Via ons bepaalt u zelf wat nodig is en krijgt u vaste zorgverleners toegewezen.

24-uurs zorg

24-uurs zorg

Wat betekent het voor uw mantelzorgers als u 24-uurs zorg krijgt? Dat zij het weer een stuk rustiger krijgen. Ze hoeven geen zorg meer te verlenen, want die is geregeld. Zij weten dat u in goede handen bent. Ze hoeven niet meer continu bij u te zijn, en hoeven zich daar niet schuldig over te voelen.

Uit ervaring weten we wat er dan van iemands schouders glijdt. Uw naasten dragen de wereld uit liefde voor u, maar gaan wel gebukt onder die last. Hoe mooi is het als zij die last kunnen overdragen aan professionals? En zij u weer bezoeken puur als kind, broer, zus, familielid of vriend(in)?

Dát is wat 24-uurs zorg via Zuster Jansen betekent: rust, zekerheid en verlichting voor iedereen.

Bel direct voor persoonlijk advies: 020 – 63 66 837

Wat valt onder 24-uurs zorg?

24-uurs zorg kan alle vormen aannemen. Er is immers altijd iemand bij u in huis, dus zijn er veel verschillende dingen te doen. Het belangrijkste is dat u uiteindelijk zelf bepaalt wat u wel en niet wilt.

Allereerst draait de hulp natuurlijk om zorg en verpleging. Onze zorgverleners kunnen u bijvoorbeeld helpen bij:

 • Hulp bij het opstaan, het in bad gaan en hulp bij douchen en aankleden.
 • Ontbijt verzorgen, lunch verzorgen en diner verzorgen.
 • Verzorgen van de boodschappen en koken.
 • Hulp bij het eten en drinken aanbieden gedurende de dag.
 • Samen de warme maaltijd gebruiken.
 • Contact met de huisarts en/of apotheek over zorginhoudelijke taken.
 • Begeleiding naar het ziekenhuis of naar de polikliniek.

Maar onze zorgverleners kunnen u bij veel meer helpen en ondersteunen. Bijvoorbeeld:

 • Naar buiten gaan voor een wandeling (ook indien u rolstoel gebonden bent).
 • Verzorging van de was en andere kleine huishoudelijke taken.
 • Gezelschap bieden en/of een sociale activiteit ondernemen.
 • Samen wandelen en familie/vrienden bezoeken

Ons aanbod stemmen we volledig af op wat u wilt.

Wanneer krijgt u 24-uurs zorg?

Als u of uw partner dag en nacht verzorging/verpleging nodig heeft, is het goed om 24-uurs zorg in te schakelen. Deze zorg is niet gebonden aan een specifieke situatie of vastgesteld ziektebeeld: onze professionele zorgverleners kunnen in zeer uiteenlopende situaties voor u klaarstaan. Kies bijvoorbeeld voor 24-uurs zorg als u een bepaalde periode moet overbruggen, omdat u wacht op verblijf in een zorginstelling of juist wanneer u net uit het ziekenhuis bent ontslagen. Zuster Jansen helpt tevens veel mensen die te maken krijgen met de ziekte van Alzheimer. Voor hen is het des te meer belangrijk dat ze zo lang mogelijk verblijven in hun eigen, vertrouwde omgeving.

Via ons kunt u altijd 24-uurs zorg inschakelen. U hoeft dus niet perse een Wmo-, Zvw- of Wlz-indicatie van het CIZ te hebben om ‘recht’ op 24-uurs zorg te hebben. Dat is het voordeel van particuliere thuiszorg.

Natuurlijk helpt een indicatie wel: dan heeft u vaak recht op vergoeding via uw verzekering. Of kunt u een pgb (persoonsgebonden budget) aanvragen om de particuliere zorg te betalen. Daar zijn wel voorwaarden en regels aan verbonden. Informeer hiernaar bij uw verzekeraar of gemeente.

24-uurs zorg wordt meestal ingezet bij:

 • Dementie (Alzheimer)
 • Parkinson
 • Omdat u zolang mogelijk in uw eigen huis wilt blijven wonen.
 • Terminale patiënten/palliatieve zorg (de laatste levensfase)

Maar de zorg kan ook een andere reden hebben. Twijfelt u of 24-uurs zorg voor u de beste oplossing is? Daarover gaan we natuurlijk altijd eerst in gesprek. Zodat we u helpen op maat.

24-uurs zorg bij Alzheimer

De ziekte van Alzheimer kent een grillig verloop, dat is bij de meesten wel bekend. In het begin is het voor familieleden vaak nog mogelijk om voor iemand met Alzheimer te zorgen, maar deze zorgtaak wordt steeds ingewikkelder.

Bekend is dat bij de ziekte van Alzheimer men op den duur steeds vergeetachtiger of verwarder kan worden. Men herkent zijn eigen partner, familieleden of naasten steeds minder goed. Nieuwe informatie opnemen kost veel energie en is soms lastig. Het kan zelfs voor lichte irritatie zorgen. Daarom is particuliere zorg thuis in eigen en vertrouwde omgeving een hele goede optie.

Passende thuiszorg kan dan een belangrijke oplossing zijn, zeker als het de bedoeling is dat degene met dementie zo lang mogelijk thuis blijft wonen. Zuster Jansen maakt dit mogelijk, door 24-uurs zorg bij Alzheimer te bieden die helemaal is afgestemd op de zorgvrager.

24-uurs zorg bij ziekte van Parkinson

Bij een ingrijpende hersenaandoening, zoals de ziekte van Parkinson, is het bijna onvermijdelijk dat intensieve zorg nodig wordt. Steeds meer mensen gaan dan op zoek naar mogelijkheden waarbij ze thuis verzorgd kunnen worden: in hun eigen huis, omringd door eigen spullen en herinneringen. In het begin is mantelzorg vaak nog mogelijk, maar zelfs voor ervaren mantelzorgers kan de taak op een gegeven moment te zwaar en te intensief worden. Er kan dan een ervaren team van Zuster Jansen klaarstaan om de zorg over te nemen.

Door onderstaand filmpje te bekijken, krijgt u een goed beeld van de zorg die nodig is bij de ziekte van Parkinson. Het is belangrijk om te weten dat deze aandoening specialistische zorg vereist, verleend door mensen met voldoende kennis en ervaring. Mensen die lijden aan de ziekte van Parkinson kunnen namelijk met zeer uiteenlopende symptomen te maken krijgen: een aantal voorbeelden zijn slikproblemen,dementie, problemen bij urineren en de bekende tremors/spasmen. Deze klachten hebben een grote impact op het dagelijks leven, waardoor ondersteuning en hulp steeds belangrijker worden.

 

24-uurs zorg als respijtzorg

Als de zorgtaak voor mantelzorgers te zwaar wordt, is het mogelijk om 24-uurs zorg van Zuster Jansen in te zetten als vorm van respijtzorg. De mantelzorger kan dan een tijdje ‘pauze’ nemen van deze taak, bijvoorbeeld om op vakantie te gaan of om zich even op zijn/haar eigen werk of gezin te kunnen concentreren. Dit is heel belangrijk: overbelaste mantelzorgers lopen het risico om zelf ziek te worden, en dan wordt de situatie nog ingewikkelder.

Onze zorgverleners hebben jarenlange ervaring, waardoor ze handelingen en zorgtaken kunnen uitvoeren die voor mantelzorgers vaak te zwaar of ingewikkeld zijn. Daarnaast houden zij uiteraard goed contact met u.

Respijtzorg kan voor een heel korte periode worden ingezet, maar het is ook mogelijk om deze zorgvorm te kiezen voor de langere termijn. Zuster Jansen staat voor u klaar zolang dat nodig is voor u en uw mantelzorger.

respijtzorg

 

Wat kost particuliere 24-uurs zorg thuis?

Het is lastig om aan te geven wat u betaalt voor onze zorg. Daarvoor moet eerst duidelijk zijn welke zorg u precies nodig heeft en voor hoe lang.

Als u een indicatie heeft (via het CIZ of uw gemeente) heeft u – net als bij reguliere thuiszorg – recht op vergoeding en/of een pgb. Hoeveel dit precies is, kunt u het beste nagaan bij uw verzekeraar of uw gemeente.

Heeft u geen indicatie en/of pgb? Dan kunt u toch bij ons terecht. U betaalt dan de zorg wel zelf. Onze ervaring is dat dit voor veel ouderen heel goed mogelijk is. Goed om te weten:

Verpleegkundige zorg of lichamelijke verzorging die u zelf betaalt, is wellicht gedeeltelijk aftrekbaar bij de Belastingdienst onder ‘geneeskundige hulp’ of ‘extra gezinshulp‘ (u krijgt dan te maken met een drempelbedrag). Vraag uw boekhouder of financieel adviseur hiernaar.

Meer informatie over onze tarieven >

Hoeveel pgb krijgt u bij 24-uurs zorg?

Heeft u (recht op) een pgb? Dan kunt u die ook inzetten om onze particuliere 24-uurs zorg in te kopen. Hoe hoog uw pgb precies is, hangt af van uw Wlz-indicatie.

Meer informatie over uw pgb bij 24-uurs zorg >

Waarom 24-uurs zorg van Zuster Jansen?

Onze belangrijkste voordelen op een rij:

 • We kunnen vrijwel direct met de zorg starten, overal in Nederland
  Heeft u nu hulp nodig? Bel direct, dan komen we direct in actie.
 • Warme, persoonlijke ondersteuning door kleine, vaste zorgteams
  U krijgt echt een vertrouwensband met onze zorgverleners.
 • We zijn lid van de branchevereniging en HKZ-gecertificeerd
  Onze kwaliteit wordt regelmatig gecheckt. Dat biedt u zekerheid.

Maar het belangrijkste is uiteindelijk: de tevredenheid van onze klanten. Lees hun ervaringen hieronder.

Ervaringen met onze particuliere zorg

review 24-uurs zorg Gelderland

review 24-uurs zorg Haarlem

24-uurs zorg review Amsterdam

24-uurs zorg review Gorinchem

review 24-uurs zorg Eindhoven

Lees meer ervaringen met onze zorg >

Hoe regelt u 24-uurs zorg aan huis?

Wilt u 24-uurs zorg van ons ontvangen? Dat regelt u gemakkelijk zelf. Aanvragen begint met een eenvoudig telefoontje: 020-63 66 837. U kunt ook ons contactformulier gebruiken of e-mailen (info@zusterjansen.nl). Dit contact is allemaal vrijblijvend.

Als u wilt, plannen we een intakegesprek in. Dan bespreken we uw situatie. En maken een inschatting van de zorg die nodig is. Het gesprek is bij u thuis. Daar mag uiteraard een familielid, vriend(in) of andere naaste bij zijn. Zo voelt het voor u vertrouwd. En kunt u het gesprek samen nabespreken.

Na het intakegesprek kunnen we vrijwel direct starten met de zorg; onze zorgverleners zijn op afroep beschikbaar. Het maakt hierbij niet uit waar u woont in Nederland.

Wanneer u kiest voor Zuster Jansen dan kiest u voor:

 • Zorg op maat, zoals u deze het liefst heeft.
 • In het vertrouwde comfort van uw eigen omgeving.
 • Uitstekende referenties.
 • Flexibele en toegewijde zorgverleners.
 • Kleine, vaste zorgteams en vertrouwde gezichten.

Auteur:Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

Neem contact op:

Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
Stel hieronder uw vraag:

*

*

*

*