24-uurs zorg

U wilt simpelweg niet verhuizen naar een zorginstelling. Dankzij 24-uurs zorg aan huis hóeft dat ook niet. Ook niet als er veel zorg nodig is. Tot uw laatste dag kunt u gewoon thuis blijven wonen.

Natuurlijk kan 24-uurs zorg thuis ook een oplossing zijn om de wachttijd tot een opname te overbruggen.

Kiest u voor particuliere thuiszorg van Zuster Jansen? Dan kunt u rekenen op kwaliteitszorg op maat. Voor zolang u ons nodig heeft. Bovendien houdt u zelf de controle: over welke hulp u krijgt, hoeveel precies én wanneer.

Snel naar:

1. Wat is 24-uurs zorg?
2. Wat valt onder 24-uurs zorg? (aanbod)
3. Wanneer krijgt u 24-uurs zorg? (indicaties)
4. Wat kost 24-uurs zorg thuis? (tarieven)
5. Waarom 24-uurs zorg van Zuster Jansen? (voordelen en ervaringen)
6. Hoe regelt u 24-uurs zorg aan huis? (aanvragen)

Wat is 24-uurs zorg? (Betekenis en definitie)

24 uur per dag zorg betekent letterlijk dag én nacht hulp. Meestal aan ouderen, bijvoorbeeld bij dementie of de ziekte van Parkinson. Of omdat u gewoon in uw vertrouwde eigen omgeving wilt blijven wonen, met particuliere zorg. Maar soms gaat het ook om jongere volwassenen, (verstandelijk) gehandicapten of zelfs kinderen. De zorg kan thuis gegeven worden, maar ook in een particuliere zorginstelling of serviceflat.

Let op: Zuster Jansen richt zich uitsluitend op particuliere thuiszorg aan ouderen.

Verder lezen: Wat is 24-uurs zorg? >

Wat betekent het voor u als u 24-uurs zorg via ons krijgt? Dat u de zorg krijgt die u nodig heeft. Wat houdt die zorg dan precies in? Daarover gaan we van tevoren met u (en/of uw naasten) in gesprek.

Wij verlenen zorg in vaste, kleine teams van maximaal 5 ervaren zorgverleners. Zo ziet u steeds vertrouwde gezichten, waar u snel een band mee opbouwt. En die altijd op de hoogte zijn van uw situatie.

Dit zijn duidelijke voordelen ten opzichte van de reguliere thuiszorg. Dan bent u gebonden aan de zorg die u toegewezen wordt. Die u krijgt van mensen die vaak wisselen. Via ons bepaalt u zelf wat nodig is en krijgt u vaste zorgverleners toegewezen.

24-uurs zorg

24-uurs zorg

Wat betekent het voor uw mantelzorgers als u 24-uurs zorg krijgt? Dat zij het weer een stuk rustiger krijgen. Ze hoeven geen zorg meer te verlenen, want die is geregeld. Zij weten dat u in goede handen bent. Ze hoeven niet meer continu bij u te zijn, en hoeven zich daar niet schuldig over te voelen.

Uit ervaring weten we wat er dan van iemands schouders glijdt. Uw naasten dragen de wereld uit liefde voor u, maar gaan wel gebukt onder die last. Hoe mooi is het als zij die last kunnen overdragen aan professionals? En zij u weer bezoeken puur als kind, broer, zus, familielid of vriend(in)?

Dát is wat 24-uurs zorg via Zuster Jansen betekent: rust, zekerheid en verlichting voor iedereen.

Bel direct voor persoonlijk advies: 020 – 63 66 837

Wat valt onder 24-uurs zorg?

24-uurs zorg kan alle vormen aannemen. Er is immers altijd iemand bij u in huis, dus zijn er veel verschillende dingen te doen. Het belangrijkste is dat u uiteindelijk zelf bepaalt wat u wel en niet wilt.

Allereerst draait de hulp natuurlijk om zorg en verpleging. Onze zorgverleners kunnen u bijvoorbeeld helpen bij:

 • Hulp bij het opstaan, het in bad gaan en hulp bij douchen en aankleden.
 • Ontbijt verzorgen, lunch verzorgen en diner verzorgen.
 • Verzorgen van de boodschappen en koken.
 • Hulp bij het eten en drinken aanbieden gedurende de dag.
 • Samen de warme maaltijd gebruiken.
 • Contact met de huisarts en/of apotheek over zorginhoudelijke taken.
 • Begeleiding naar het ziekenhuis of naar de polikliniek.

Maar onze zorgverleners kunnen u bij veel meer helpen en ondersteunen. Bijvoorbeeld:

 • Naar buiten gaan voor een wandeling (ook indien u rolstoel gebonden bent).
 • Verzorging van de was en andere kleine huishoudelijke taken.
 • Gezelschap bieden en/of een sociale activiteit ondernemen.
 • Samen wandelen en familie/vrienden bezoeken

Ons aanbod stemmen we volledig af op wat u wilt.

Wanneer krijgt u 24-uurs zorg?

Via ons kunt u altijd 24-uurs zorg inschakelen. U hoeft dus niet perse een Wmo-, Zvw- of Wlz-indicatie van het CIZ te hebben om ‘recht’ op 24-uurs zorg te hebben. Dat is het voordeel van particuliere thuiszorg.

Natuurlijk helpt een indicatie wel: dan heeft u vaak recht op vergoeding via uw verzekering. Of kunt u een pgb (persoonsgebonden budget) aanvragen om de particuliere zorg te betalen. Daar zijn wel voorwaarden en regels aan verbonden. Informeer hiernaar bij uw verzekeraar of gemeente.

24-uurs zorg wordt meestal ingezet bij:

 • Dementie (Alzheimer)
 • Parkinson
 • Omdat u zolang mogelijk in uw eigen huis wilt blijven wonen.
 • Terminale patiënten/palliatieve zorg (de laatste levensfase)

Maar de zorg kan ook een andere reden hebben. Twijfelt u of 24-uurs zorg voor u de beste oplossing is? Daarover gaan we natuurlijk altijd eerst in gesprek. Zodat we u helpen op maat.

Wat kost particuliere 24-uurs zorg thuis?

Het is lastig om aan te geven wat u betaalt voor onze zorg. Daarvoor moet eerst duidelijk zijn welke zorg u precies nodig heeft en voor hoe lang.

Als u een indicatie heeft (via het CIZ of uw gemeente) heeft u – net als bij reguliere thuiszorg – recht op vergoeding en/of een pgb. Hoeveel dit precies is, kunt u het beste nagaan bij uw verzekeraar of uw gemeente.

Heeft u geen indicatie en/of pgb? Dan kunt u toch bij ons terecht. U betaalt dan de zorg wel zelf. Onze ervaring is dat dit voor veel ouderen heel goed mogelijk is. Goed om te weten:

Verpleegkundige zorg of lichamelijke verzorging die u zelf betaalt, is wellicht gedeeltelijk aftrekbaar bij de Belastingdienst onder ‘geneeskundige hulp’ of ‘extra gezinshulp‘ (u krijgt dan te maken met een drempelbedrag). Vraag uw boekhouder of financieel adviseur hiernaar.

Meer informatie over onze tarieven >

Hoeveel pgb krijgt u bij 24-uurs zorg?

Heeft u (recht op) een pgb? Dan kunt u die ook inzetten om onze particuliere 24-uurs zorg in te kopen. Hoe hoog uw pgb precies is, hangt af van uw Wlz-indicatie.

Meer informatie over uw pgb bij 24-uurs zorg >

Waarom 24-uurs zorg van Zuster Jansen?

Onze belangrijkste voordelen op een rij:

 • We kunnen vrijwel direct met de zorg starten, overal in Nederland
  Heeft u nu hulp nodig? Bel direct, dan komen we direct in actie.
 • Warme, persoonlijke ondersteuning door kleine, vaste zorgteams
  U krijgt echt een vertrouwensband met onze zorgverleners.
 • We zijn lid van de branchevereniging en HKZ-gecertificeerd
  Onze kwaliteit wordt regelmatig gecheckt. Dat biedt u zekerheid.

Maar het belangrijkste is uiteindelijk: de tevredenheid van onze klanten. Lees hun ervaringen hieronder.

Ervaringen met onze 24-uurs zorg

“Zuster Jansen door vrienden aangeraden. Nu al een paar weken 24-uurs zorg voor mijn man. De zorg is fantastisch geregeld”. Mevrouw de W. uit Haarlem. 

“Voor het hele team: bedankt voor de liefdevolle verzorging voor mijn man met Alzheimer. Gedurende 2 jaar heeft hij 24-uurs zorg ontvangen”. Mevrouw M. uit Amsterdam. 

“Ik ben zeer tevreden over de 24-uurs zorg van Zuster Jansen. Ik zou niet geweten hebben hoe ik anders thuis had kunnen blijven wonen”. Mevrouw S. uit Eindhoven.

Lees meer ervaringen met onze zorg >

Hoe regelt u 24-uurs zorg aan huis?

Wilt u 24-uurs zorg van ons ontvangen? Dat regelt u gemakkelijk zelf. Aanvragen begint met een eenvoudig telefoontje: 020-63 66 837. U kunt ook ons contactformulier gebruiken of e-mailen (info@zusterjansen.nl). Dit contact is allemaal vrijblijvend.

Als u wilt, plannen we een intakegesprek in. Dan bespreken we uw situatie. En maken een inschatting van de zorg die nodig is. Het gesprek is bij u thuis. Daar mag uiteraard een familielid, vriend(in) of andere naaste bij zijn. Zo voelt het voor u vertrouwd. En kunt u het gesprek samen nabespreken.

Na het intakegesprek kunnen we vrijwel direct starten met de zorg; onze zorgverleners zijn op afroep beschikbaar. Het maakt hierbij niet uit waar u woont in Nederland.

Wanneer u kiest voor Zuster Jansen dan kiest u voor:

 • Zorg op maat, zoals u deze het liefst heeft.
 • In het vertrouwde comfort van uw eigen omgeving.
 • Uitstekende referenties.
 • Flexibele en toegewijde zorgverleners.
 • Kleine, vaste zorgteams en vertrouwde gezichten.

Auteur:Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

Neem contact op:

Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
Stel hieronder uw vraag:

*

*

*

*