Overbruggingszorg

U wacht op verblijf in een zorginstelling. Maar wat moet u tot die tijd? Het antwoord is: overbruggingszorg thuis. Die kunnen wij u bieden, precies zoals u dat wilt.

Als u kiest voor Zuster Jansen, kiest u voor particuliere overbruggingszorg. Dat betekent dat u bepaalt welke zorg u van ons krijgt: dag en nacht verzorging of alleen overdag, verpleging of begeleiding bij dementie. De zorg kan iedere vorm aannemen.

Welke zorg u ook wenst: bij ons krijgt u kwaliteitszorg op maat. U bepaalt welke zorg, voor hoe lang u die krijgt, en wanneer wij die verlenen.

Snel naar:

1. Wat is overbruggingszorg?
2. Wat houdt overbruggingszorg in?
3. Passende zorg in uw eigen omgeving
4. Wanneer overbruggingszorg?
5. Wat kost overbruggingszorg?
6. Is er een eigen bijdrage voor overbruggingszorg?
7. Hoe lang mag overbruggingszorg duren?
8. Waarom overbruggingszorg van Zuster Jansen?
9. Ervaringen met onze overbruggingszorg
10. Hoe overbruggingszorg aanvragen?

Wat is overbruggingszorg? | Betekenis

Overbruggingszorg is van grote betekenis voor mensen die op de wachtlijst staan om naar een zorginstelling te verhuizen. Want zij hebben vaak óók zorg nodig in de periode dat ze nog thuis wonen. Hoe die zorg er precies uitziet, hangt af van wat nodig is. Het kan mantelzorg zijn van familie of bekenden, maar die kunnen vaak niet genoeg bieden. Dan is professionele thuiszorg nodig. Soms zelfs 24 uur per dag. Die zorg kan op indicatie verleend worden via de Wlz. Maar kan ook ingehuurd worden via de particuliere thuiszorg.

Wat houdt overbruggingszorg in?

Overbruggingszorg is een overkoepelende term voor alle zorg die u nodig heeft totdat u naar een zorginstelling verhuist. Deze zorg kan dus alle soorten thuiszorg aannemen:

Het maakt dus niet uit wat u nodig heeft. Onze zorgverleners kunnen er dag en nacht voor u zijn als dat nodig is. Maar het kan ook anders. U kunt ook kiezen voor ondersteuning in de nacht, of juist alleen overdag. Dit alles hangt af van of u op bepaalde momenten van de dag al zorg ontvangt, bijvoorbeeld van een partner of familielid. Zuster Jansen kan dan helpen door deze zorg aan te vullen.

De inhoud van de zorg wordt daarnaast precies afgestemd op wat u nodig heeft. Bijvoorbeeld:

 • Verpleging
 • Persoonlijke verzorging
 • Algehele verzorging op bed (bij wisselligging e.d.)
 • Klaarmaken van eten en drinken
 • Bed verschonen, de was doen
 • Indien gewenst helpen met de boodschappen
 • Algehele coördinatie om u heen: contact onderhouden met uw huisarts, afspraken maken met visite etc.

Ook na verblijf in het ziekenhuis

U kunt overbruggingszorg ook op een andere manier zien: wanneer u na een operatie ontslagen wordt uit het ziekenhuis, kan het zijn dat u thuis nog niet zonder ondersteuning kan. Ook in die situaties kunnen wij u bijstaan, net zo lang tot u weer geheel op eigen benen staat.

Passende zorg in uw eigen omgeving

Het belangrijkste van overbruggingszorg via Zuster Jansen is: dat het passende zorg in uw eigen omgeving is. Precies afgestemd op uw persoonlijke wensen en behoeften. En net hoe lang u de zorg nodig hebt. Zodat de wachtperiode voor u zo soepel, veilig en rustig mogelijk verloopt.

Daarbij houden onze zorgverleners en wij contact met uw ketenpartners zoals uw huisarts, casemanager dementie, Parkinsonverpleegkundige en wijkverpleegkundige. En we zijn het aanspreekpunt voor uw familie. Naast verzorging en verpleging staan wij ook klaar met de nodige emotionele begeleiding, voor zowel u als uw naasten.

Wanneer overbruggingszorg?

Bij Zuster Jansen bepaalt u helemaal zelf wanneer u overbruggingszorg nodig heeft. Wij zijn namelijk een particuliere thuiszorgorganisatie. Dat bekent dat u de zorg zelf inkoopt. Daar heeft u géén Wmo- of Wlz-indicatie voor nodig.

Dat betekent wel dat u (het grootste deel van) de zorg meestal zelf betaalt. Maar heeft u een persoonsgebonden budget (pgb)? Dan kunt u daarmee (een deel van) onze zorg inkopen.

Let op: ontvangt u al overbruggingszorg via een indicatie van de reguliere thuiszorg? Dan kunt u toch bij Zuster Jansen extra overbruggingszorg inkopen.

Wat zijn de kosten voor overbruggingszorg?

Hoeveel u voor de zorg betaalt, is sterk afhankelijk van welke hulp u nodig heeft en hoe lang.

Een paar voorbeelden:

 • Voor 24-uurs zorg betaalt u tussen de € 325,- en €465,- per 24 uur.
 • Voor nachtzorg betaalt u tussen de € 220,- en €310,- per nacht.
 • Voor korte uren zorg zoals 5-uurs zorg betaalt u een uurtarief van €35,-.

Alleen met een indicatie kunt u een deel van deze kosten vergoed krijgen. U betaalt ook dan altijd nog een eigen bijdrage. Deze wordt berekend door het Centraal Administratiekantoor (CAK).

Heeft u een Wlz-indicatie en recht op een pgb? Dan kunt u uw pgb gebruiken om overbruggingszorg bij ons in te kopen.

Is er een eigen bijdrage voor overbruggingszorg?

Ja. Als u via de reguliere thuiszorg op indicatie overbruggingszorg krijgt, betaalt u een eigen bijdrage. Hoe hoog deze is, wordt berekend door het Centraal Administratiekantoor (CAK)

Hoe lang mag overbruggingszorg duren?

Overbruggingszorg via de reguliere thuiszorg heeft een maximale duur. Vaak is dit 13 weken. Deze periode kan verlengd worden als dat nodig is. Via de particuliere thuiszorg is er geen maximale periode; u betaalt de zorg zelf, dus u bepaalt ook hoe lang deze duurt.

Waarom overbruggingszorg van Zuster Jansen?

Onze belangrijkste voordelen op een rij:

 • We kunnen vrijwel direct met de zorg starten, overal in Nederland
  Heeft u nu hulp nodig? Bel direct, dan komen we direct in actie.
 • Warme, persoonlijke ondersteuning door kleine, vaste zorgteams
  U krijgt echt een vertrouwensband met onze zorgverleners.
 • We zijn lid van de branchevereniging en HKZ-gecertificeerd
  Onze kwaliteit wordt regelmatig gecheckt. Dat biedt u zekerheid.

Maar het belangrijkste is uiteindelijk: de tevredenheid van onze klanten. Lees hun ervaringen hieronder.

Ervaringen met onze overbruggingszorg

Mijnheer C. uit Velp: “We waren heel blij met de nachtzorg die ons uit handen is genomen. Daardoor konden wij het op de dag veel beter aan”.

Mevrouw W. uit Alkmaar: “de zorg gaat prima”.

Mevrouw O. uit Gelderland: “Zuster Jansen heeft ons direct geholpen in een acute situatie. Het zorgteam was heel goed. We nemen nu nog steeds zorg af”.

Lees onze Klanttevredenheid

Kiest u voor Zuster Jansen? Dan kiest u voor:

 • Zorg op maat, zoals u deze het liefste heeft
 • Zorg in uw eigen, vertrouwende omgeving
 • Flexibele en toegewijde zorgverleners
 • Kleine, vaste zorgteams en vertrouwde gezichten
 • Zekerheid dat u tevreden bent

Overbruggingszorg aanvragen

U kunt direct onze particuliere overbruggingszorg aanvragen. Het begint met een eenvoudig telefoontje: 020-63 66 837. Of gebruik ons contactformulier hieronder. U kunt natuurlijk ook een e-mail sturen: info@zusterjansen.nl. Dit contact is allemaal vrijblijvend.

Als u wilt, plannen we een intakegesprek in. Dan bespreken we uw situatie en schatten we in welke zorg nodig is. Dit gesprek is bij u thuis. Daar mag uiteraard een familielid, vriend(in) of andere naaste bij zijn. Zo voelt het voor u vertrouwd en kunt u het gesprek nabespreken met iemand die u vertrouwt.

Omdat overbruggingszorg vaak op zeer korte termijn ingezet moet worden, kunnen we u met een gerust hart verzekeren dat u niet op een wachtlijst komt te staan. Wij zijn er ook in gevallen van spoed, wáár u ook woont in Nederland.

Direct onze zorg inschakelen? Bel dan met 020-63 66 837 of vul het aanvraagformulier in.

  Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
  Stel hieronder uw vraag:

  *

  *

  *

  *