Particuliere thuiszorg Heiloo

Particuliere thuiszorg Heiloo kan een uitkomst zijn wanneer u te maken krijgt met bijvoorbeeld ziekte, een handicap of ouderdom.

Onze ervaren zorgteams kunnen op zeer korte termijn al ondersteuning bieden, omdat wij niet met wachtlijsten werken. Iedereen moet direct een beroep kunnen doen op de zorg die nodig is.

U kunt onder andere kiezen voor 24-uurs zorg, zorg bij de ziekte van Alzheimer of palliatieve zorg.

Maar onze kracht is dat we altijd kijken naar úw specifieke situatie. Zo bepalen we welke oplossing het meest geschikt is. U kunt dus ook bij ons terecht als u bijvoorbeeld alleen ’s nachts ondersteuning nodig heeft, of juist alleen overdag.

Wij vinden op iedere zorgvraag in Heiloo een passend antwoord, in de vorm van professionele particuliere thuiszorg.

Bel direct voor persoonlijk advies: 020 – 63 66 837

 

Welke particuliere thuiszorg kunt u in Heiloo krijgen?

Wij leveren alle denkbare vormen van thuiszorg. En precies in de mate waarin u die zorg nodig heeft: 5, 12 of 24 uur.

Waar kunt u dan zoal aan denken? Dit zijn enkele concrete voorbeelden van particuliere ouderenzorg die we vaak in Heiloo en omstreken verlenen:

Thuiszorg bij dementie

Helaas krijgen heel veel mensen te maken met dementie. De meestvoorkomende vorm is Alzheimer.

Wat wilt u in zo’n geval? Uit ervaring kunnen we ons daar een goede voorstelling bij maken: u wilt zo lang mogelijk thuis blijven wonen. En tegelijkertijd niemand tot last van. Zeker bij dementie wordt de mantelzorg vroeg of laat te zwaar.

Daarom is particuliere zorg dé uitkomst: als het moet, is er dag en nacht iemand bij u in huis. Iemand die uw mantelzorger volledig ontlast.

Op deze manier is het mogelijk om een verhuizing naar een verpleeghuis zo lang mogelijk uit te stellen. Misschien is dat zelfs helemaal niet meer nodig, uiteindelijk.

Meer over onze thuiszorg bij dementie >

Overbruggingszorg

Het lukt niet altijd om tot uw levenseinde thuis te blijven wonen. Soms wordt de zorg daar simpelweg te complex voor. Dan is een verhuizing naar een zorginstelling onvermijdelijk.

Maar in een zorginstelling is niet altijd direct plek. U komt dan een tijdje op de wachtlijst. Maar wat moet u in de tussentijd?

Wij kunnen dat gat vullen, met de hoogste kwaliteit zorg. Of er nu overdag of ’s nachts zorg nodig is: wij zorgen ervoor dat u de wachttijd zo comfortabel mogelijk overbrugt.

Meer over onze overbruggingszorg >

Nachtzorg

Is het voor u en uw partner een heel fijn idee als er ’s nachts iemand stand-by is? Iemand die u naar de wc helpt als het moet. Of u kalmeert als u onrustig wakker wordt. Iemand die verpleegkundige handelingen kan verrichten als dat ’s nachts nodig is.

Wij hebben professionele thuiszorgmedewerkers, zowel voor waak- als slaapdiensten. En als het nodig is, staan zij er voor u. En hebben alle aandacht voor u die u verdient.

Meer over onze nachtzorg >

Combineer particuliere thuiszorg met mantelzorg of reguliere thuiszorg

Door te kiezen voor thuiszorg in Heiloo, kunt u een eventuele mantelzorger meer ruimte geven. Zuster Jansen kan de gehele zorgtaak overnemen, maar u kunt onze hulp ook combineren met mantelzorg of reguliere thuiszorg.

Dat is het voordeel van particuliere thuiszorg: we kunnen in elke situatie flexibel ingezet worden, zowel tijdelijk als permanent.

Ook als u buiten Heiloo woont, trouwens. Bijvoorbeeld in Alkmaar of Limmen. Ook dan kunt u een beroep doen op onze zorg- en dienstverlening. In heel Nederland staan onze zorgteams voor u klaar.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over ons zorgaanbod. Wij voorzien u graag van persoonlijk advies, afgestemd op uw situatie.

Bel direct voor persoonlijk advies: 020 – 63 66 837

 

Wat kost particuliere thuiszorg in Heiloo?

Hoeveel u betaalt voor onze zorg, hangt af van de zorg die u nodig heeft. De hoeveelheid, en de soort zorg.

Neem daarom contact met ons op. Dan bespreken we eerst uw wensen. Zodra we daar een goed beeld van hebben, maken we graag een aanbod op maat. U zit dan nog nergens aan vast; op basis van het plan beslist u of u ons inschakelt.

En maakt u zich geen zorgen: particuliere thuiszorg is niet duurder dan reguliere thuiszorg. Alleen is de zorg niet vergoed; dát is het grote verschil. Toch is er soms wel een mogelijkheid tot vergoeding. Bijvoorbeeld als u beschikt over een pgb van gemeente Heiloo (of via een andere instantie).

Particuliere Thuiszorg in Heiloo inkopen met een pgb

Er zijn 3 verschillende soorten persoonsgebonden budget (pgb):

  • Een pgb vanuit de Wmo: deze krijgt u van de gemeente Heiloo, bijvoorbeeld als u hulp in het huishouden of begeleiding nodig heeft.
  • Een pgb vanuit de Wlz: deze krijgt u via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), wanneer u intensieve, langdurige zorg nodig heeft.
  • Een pgb vanuit de Zvw: deze krijgt u via uw zorgverzekeraar, wanneer u hulp nodig heeft bij persoonlijke verzorging of behoefte heeft aan wijkverpleging.

Met alle soorten pgb’s kunt u onze zorg inkopen. Alleen de soort zorg die u dan kunt inkopen, verschilt. Uiteraard heeft u de plicht om de zorg die u inkoopt, te verantwoorden.

De voordelen van particuliere thuiszorg

Particuliere thuiszorg in Heiloo brengt een aantal voordelen met zich mee. Bij particuliere zorg bepaalt u namelijk zelf welke zorg u krijgt en de hoeveelheid daarvan. Zo houdt u zelf de controle over uw eigen situatie.

Er is geen persoon of instantie die voor u bepaalt waar u recht op heeft. U kunt bij Zuster Jansen uitstekend terecht als u van het CIZ een Wlz-indicatie heeft ontvangen, maar ook zonder die indicatie helpen wij u graag.

Wel is het zo dat u mét indicatie een persoonsgebonden budget (pgb) zou kunnen aanvragen, waarmee u een deel van de kosten opvangt. Wanneer u contact met ons opneemt, kan onze zorgcoördinator meer informatie geven over het regelen van onze hulp.

Een ander voordeel is dat onze teams bestaan uit slechts 5 vaste medewerkers. Zo ziet u altijd een vertrouwd gezicht; mensen met wie u een band opbouwt. En omdat u ze zelf betaalt, hebben zij alle aandacht voor u. Ze staan onder geen enkele tijdsdruk, en dat merkt u.

Particuliere thuiszorg in Heiloo op maat

Welke combinatie van particuliere ouderenzorg zoekt u in de gemeente Heiloo? Laat het ons weten, dan komen wij met een plan op maat.

Bel direct voor persoonlijk advies: 020 – 63 66 837
  • Relevante Adressen

Zuster Jansen biedt particuliere thuiszorg in heel Nederland. Hieronder vindt u verschillende handige adressen met betrekking tot de zorg
in uw woonplaats.


FysioXpert
Bergeonstraat 32
1851 KB, Heiloo
072-5333271
Tandartsenpraktijk R.W. Blok en C.C. Huijmans
Westerweg 407
1852 PS, Heiloo
072-5336108
Hahnemann Apotheek
De Krommert 18
1851 ZE, Heiloo
072-5325373
Huisartspraktijk Gianotten
De Strandwal 30
1851 VM, Heiloo
072-5330400
Medisch Centrum Alkmaar (MCA)
Wilhelminalaan 12
1815 JD, Alkmaar
072-5484444

Bent u op zoek naar zorgaanbod in een andere plaats dan Heiloo? Gebruik de onderstaande zoekbalk voor meer informatie over particuliere thuiszorg in uw woonplaats. Door uw woonplaats in te typen komt u op de juiste pagina terecht en kunt u direct een zorgvraag indienen.