Hét thuiszorgbureau voor particuliere cliënten!

Landelijk werkend met uitstekende zorgverleners...

Contact

 

Waarom Zuster Jansen?

  • Kleine vaste zorgteams
  • Met professionele zorgverleners
  • Uitstekende referenties
  • Zorg met respect en aandacht
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Lid van branchevereniging
  • HKZ gecertificeerd

Verpleging bij Alzheimer

De ziekte van Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie. Van alle mensen die lijden aan dementie, heeft ruim 60 procent de ziekte van Alzheimer. Hierbij gaan bepaalde niet-aangeboren functies van het verstand voorgoed verloren. Dit kan ervoor zorgen dat iemand nauwelijks meer kan functioneren in het dagelijkse leven en in de maatschappij. Omdat Alzheimer zo ernstig is en bij iedereen een ander verloop heeft, is zorg op maat een vereiste. Zuster Jansen biedt verpleging bij de ziekte van Alzheimer, waarbij precies gekeken wordt naar uw persoonlijke wensen en behoeften. Is de diagnose Alzheimer bij u (of uw partner) gesteld en wilt u ervan verzekerd zijn dat de juiste zorg beschikbaar is op het juiste moment? Lees dan verder.

Intensieve 24-uurs zorg in uw eigen omgeving

Patiënten met de ziekte van Alzheimer voelen zich over het algemeen het meest prettig in hun eigen vertrouwde huiselijke omgeving. Voor de familieleden kan dit (op den duur) echter een zware belasting vormen. Thuiszorg of thuisverpleging van Zuster Jansen kan dan een oplossing zijn. U krijgt dan intensieve 24-uurs zorg en privé verpleging, al vanaf vier dagen per week. Eventuele mantelzorgers en familieleden kunnen dan tot rust komen, terwijl u begeleid en ondersteund wordt door professionele zorgverleners. Zuster Jansen heeft al in veel gevallen kunnen realiseren dat verblijf in een zorginstelling werd uitgesteld of zelfs voorkomen.

Begrip voor wat u nodig heeft

Omgaan met dementie vereist geduld, aandacht en begrip. Deze eigenschappen zijn essentieel bij het verzorgen van iemand die lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Onze zorgverleners weten wat ze kunnen verwachten bij deze vorm van dementie, en kunnen als geen ander inschatten wat in uw persoonlijke situatie nodig is om rust en continuïteit te waarborgen. Ook aspecten als voeding worden daar natuurlijk in meegenomen: het is algemeen bekend dat een slechte lichamelijke conditie een negatieve invloed heeft op het functioneren van de hersenen. Afhankelijk van uw omstandigheden, uw karakter en uw voorkeuren/interesses wordt bepaald hoe onze zorg het beste kan worden ingezet: heeft u begeleiding gedurende de dag nodig en zoekt u meer structuur, is buiten zijn voor u heel belangrijk, bladert u graag door fotoboeken of wilt u graag samen een andere activiteit ondernemen? Als dit soort activiteiten gewenst en mogelijk zijn, maken we daar natuurlijk ruimte voor.

Bent u mantelzorger van iemand met dementie, of komt u dagelijks in contact met iemand die lijdt aan de ziekte van Alzheimer? Lees dan ook onze gratis whitepaper, waarin antwoord wordt gegeven op belangrijke vragen rondom dementie.

Download hier de whitepaper

Hoe regelt u verpleging bij Alzheimer?

Voor verpleging bij de ziekte van Alzheimer heeft u over het algemeen een indicatie nodig van het CIZ. De hulp van Zuster Jansen is echter ook in te schakelen wanneer u geen (of onvoldoende) indicatie heeft voor de zorg die u wenst te krijgen. Heeft u wél een indicatie, dan kunt u in aanmerking komen voor een persoonsgebonden budget. Hiermee vangt u een deel op van de kosten die particuliere thuiszorg met zich meebrengt. In veel gevallen werken we samen met een casemanager dementie, die de cliënten naar ons doorverwijst zodat zij de juiste begeleiding en verzorging kunnen ontvangen.

Voor zorg op maat bij de ziekte van Alzheimer neemt u contact op met Zuster Jansen. Wij zijn in heel Nederland werkzaam en kunnen bovendien op korte termijn al voor u klaarstaan.

Download onze Alzheimer whitepaper

 

Wilt u meer informatie ontvangen over uw specifieke zorgbehoefte?
Stel hieronder uw vraag:

*

*

*

*

captcha