Hét thuiszorgbureau voor particuliere cliënten!

Landelijk werkend met uitstekende zorgverleners...

Bekijk ons zorgaanbod

 

Waarom Zuster Jansen?

  • Kleine vaste zorgteams
  • Met professionele zorgverleners
  • Uitstekende referenties
  • Zorg met respect en aandacht
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Lid van branchevereniging
  • HKZ gecertificeerd
  • Lid van Waarschuwingsregisterzorg

Alzheimer Nederland benadrukt belang casemanagers met campagne

maandag 09 september 2019, Tijd 7:11 uur

Casemanagers zijn ontzettend belangrijk en waardevol voor dementerende mensen en hun naasten. Een casemanager is een vaste en onafhankelijke begeleider die informeert, ondersteunt, advies geeft en zorg regelt voor de cliënt. Hierdoor leren mensen beter om te gaan met de (gevolgen van de) ziekte in het dagelijks leven. Alzheimer Nederland wil het belang en de inzet van casemanagers benadrukken en is daarom op 3 september de campagne “Helden achter de voordeur” gestart.

Boek over helden

Voor de campagne zijn negen verhalen van mantelzorgers en mensen met dementie gebundeld in een boek. In het boek geven zij aan waarom de casemanager hun held is. Bij de start van de campagne is het boek overhandigd aan de woordvoerders zorg in de Tweede Kamer. Dit boek werd uitgereikt door Julie Meerveld, Manager Belangenbehartiging bij Alzheimer Nederland, en casemanager Gerben Jansen.

Belang van casemanagers

Volgens Meerveld zijn casemanagers nog onvoldoende bekend bij dementerenden, hun naasten en/of mantelzorgers; “Daar willen wij verandering in brengen. De inzet van de casemanager is meer dan nodig, vanwege de het stijgend aantal mensen met dementie en de inzet van het Pact Ouderenzorg. Het is belangrijk zoveel mogelijk mensen duidelijk te maken dat de zorg in de toekomst zonder deze helden niet mogelijk is. Zij zijn niet alleen steun en toeverlaat voor mensen met dementie en hun naasten, maar ook voor huisartsen. Deze mensen verdienen een podium en dat geven we graag.

De campagne zal de hele maand september en oktober plaatsvinden. Alzheimer Nederland focust zich met de verhalen van “Helden achter de voordeur” onder andere op verzekeraars, huisartsen en wmo-consulenten.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

 

Artikelen archief

error: