Hét thuiszorgbureau voor particuliere cliënten!

Landelijk werkend met uitstekende zorgverleners...

Bekijk ons zorgaanbod

 

Waarom Zuster Jansen?

  • Kleine vaste zorgteams
  • Met professionele zorgverleners
  • Uitstekende referenties
  • Zorg met respect en aandacht
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Lid van branchevereniging
  • HKZ gecertificeerd
  • Lid van Waarschuwingsregisterzorg

CleanMed Europe 2018 wil gezonde toekomst met duurzame zorg

donderdag 11 oktober 2018, Tijd 7:51 uur

Ieder jaar, op 10 oktober, vieren we de Dag van de Duurzaamheid. Dit jaar zet Bruno Bruins, Minister voor Medische Zorg, zijn handtekening onder het belangrijke convenant de “Green Deal 2.0” samen met zo’n 100 deelnemende ziekenhuizen, organisaties en zorgverzekeraars. Het convenant wordt ondertekend tijdens het Duurzaamheidscongres CleanMed Europe 2018, dat plaatsvindt in het Radboudumc te Nijmegen. Het internationale congres draagt bij aan de ontwikkeling van de verduurzaming in de gezondheidszorg.

Het eerste convenant

Nederlandse zorgaanbieders zijn grootverbruikers op het gebied van water, energie, grondstoffen en voedsel. Daarom werd op 27 oktober 2015 het eerste convenant, ook wel de Green Deal “Nederland op weg naar Duurzame Zorg” genoemd, ondertekend door 54 partijen. Deze Green Deal is opgesteld om klimaatdoelstellingen te behalen. Partijen die zich hierbij aansluiten tonen dus aan dat zij zorg willen dragen voor het verduurzamen van de gezondheidszorg. De Green Deal uit 2015 is een echte eyeopener geweest, want ondertussen hebben meer dan 150 partijen zich aangesloten bij de deal.

Green Deal 2.0 – Duurzame Zorg voor een Gezonde Toekomst

Dit jaar wordt er een vervolg gegeven aan het convenant uit 2015. Dit vernieuwde convenant wordt de Green Deal “Duurzame Zorg voor een Gezonde Toekomst” genoemd. De belangrijkste speerpunten voor deze deal zijn het reduceren van CO2 met maar liefst 49 % in 2030, het verminderen van medicijnresten in afvalwater en het creëren van een gezonde leefomgeving en milieu.

Duurzaamheidscongres CleanMed

De Green Deal 2.0 zal ondertekend worden tijdens het internationale Duurzaamheidscongres CleanMed Europe 2018. Dit is het meest toonaangevende congres op het gebied van het verduurzamen van de gezondheidszorg in Europa. Het is een meerdaags congres, waarbij meer dan 80 sprekers uit Europa, Nieuw-Zeeland, Canada en de Verenigde Staten presentaties en workshops geven. Dit zijn wetenschappers, zorgprofessionals, beleidsmakers en non-profit organisaties die hun kennis delen over de laatste ontwikkelingen omtrent duurzaamheid in de zorg. Het congres vindt plaats van 10 t/m 12 oktober in het Radboudumc in Nijmegen.

Volgens de website van het Radboudumc biedt het evenement je de kans om je te laten inspireren; “CleanMed Europe is hét platform waar best practices worden getoond; waar vernieuwers in de gezondheidszorg samenkomen om te horen over de nieuwste trends in de branche, onderwerpen te bespreken, ideeën te delen en op te doen, en te netwerken met internationale thought leaders.”

Radboudumc wil verduurzamen

Het Radboudumc is de trotse gastheer van CleanMed Europe 2018. Het ziekenhuis streeft ernaar om het meest persoonsgerichte en innovatieve ziekenhuis in Nederland te zijn. Zij willen bijdragen aan duurzame zorg, zo meldt de website van het Radboudumc; “Het Radboudumc gaat voor duurzame, innovatieve en betaalbare zorg. Duurzame zorg wil zeggen dat we de zorg persoonsgericht, toegankelijk en betaalbaar willen houden, ook voor de kinderen van onze kinderen. We streven naar maximale positieve impact op de gezondheid en minimale negatieve impact op het milieu.”

Het ziekenhuis organiseert CleanMed Europe 2018 in samenwerking met Healthcare without Harm. Dit is een internationale non-profit organisatie die samenwerkt met ziekenhuizen, onderzoeksinstituten, professionals, lokale autoriteiten en zorgorganisaties om het verduurzamen van de zorg bespreekbaar en mogelijk te maken.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

Nieuwsarchief

error: