Hét thuiszorgbureau voor particuliere cliënten!

Landelijk werkend met uitstekende zorgverleners...

Bekijk ons zorgaanbod

 

Waarom Zuster Jansen?

  • Kleine vaste zorgteams
  • Met professionele zorgverleners
  • Uitstekende referenties
  • Zorg met respect en aandacht
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Lid van branchevereniging
  • HKZ gecertificeerd
  • Lid van Waarschuwingsregisterzorg

Dementheek Amstelveen geopend: meer kennis en hulpmiddelen beschikbaar

dinsdag 08 oktober 2019, Tijd 8:33 uur

Afgelopen week opende in Amstelveen een unieke Dementheek op initiatief van de Ketenzorg Dementie Amstelland en de Meerlanden. Het project wordt gefinancierd door het Innovatiefonds van de gemeente Amstelveen. De Dementheek is bedoeld voor patiënten, familie, mantelzorgers en vrijwilligers en biedt een uitleenservice met allerlei technische ondersteuningsproducten die het leven met dementie makkelijker maken.

Mensen die met dementie te maken hebben, kunnen deze producten gratis lenen. Denk hierbij aan speciale telefoons, dagritme-klokken, GPS-systemen, tablets, tiny robots, radio’s of afstandsbedieningen. In overleg met een professional wordt bepaald welk product het beste aansluit bij de wensen van de patiënt. Als er een product wordt geleend is het tevens mogelijk om hulp te krijgen bij de installatie en instructie thuis. Blijkt het product na een bepaalde periode van toegevoegde waarde te zijn, dan wordt er advies gegeven over de aanschafmogelijkheden.

dementie

Dementheek Noord-Holland

Wethouder Marijn van Ballegooijen (PvdA) had de eer om de eerste Dementheek in de provincie Noord-Holland te openen. Van Ballegooijen is erg blij met de opening van de Dementheek en ziet het belang ervan in; “Voor mensen met dementie is het van belang om zolang mogelijk zelf de regie te houden. Daarbij hebben zij en hun mantelzorgers behoefte aan goede ondersteuning. Er komen steeds meer producten op de markt die het leven met dementiële problemen makkelijker maken. Lang niet iedereen kent deze thuistechnologie en de voordelen ervan. Het uitzoeken kost veel tijd en energie. De Dementheek laat inwoners op een eenvoudige manier kennis maken met de mogelijkheden van thuistechnologie en helpt hen met het maken van de juiste keuze. Bezoekers van de Dementheek krijgen inzicht in het leven met dementie en leren ook hoe dit leven dankzij technologie plezierig kan blijven.”

De Dementheek bevindt zich in de hoofdvestiging van de Bibliotheek Amstelland aan het Stadplein in Stadshart Amstelveen. Echter, niet alleen inwoners uit Amstelveen kunnen gebruikmaken van de Dementheek. Ook inwoners uit de omliggende gemeenten, zoals Aalsmeer, Uithoorn en Amsterdam, kunnen gratis hulpmiddelen lenen. De Dementheek is geopend op maandag (van 14:00 uur tot 16:00 uur) en vrijdag (van 10:00 uur tot 12:00 uur).

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

Nieuwsarchief

error: