Hét thuiszorgbureau voor particuliere cliënten!

Landelijk werkend met uitstekende zorgverleners...

Bekijk ons zorgaanbod

 

Waarom Zuster Jansen?

  • Kleine vaste zorgteams
  • Met professionele zorgverleners
  • Uitstekende referenties
  • Zorg met respect en aandacht
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Lid van branchevereniging
  • HKZ gecertificeerd
  • Lid van Waarschuwingsregisterzorg

Mijlpaal in onderzoek naar behandeling Alzheimer door positieve testresultaten

dinsdag 10 december 2019, Tijd 10:01 uur

Biogen, een farmaceutische onderneming uit Amerika, boekt vooruitgang bij het onderzoek naar een experimenteel middel voor de behandeling van de ziekte Alzheimer. Dit onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met het Japanse bedrijf Eisai. Op een farmaceutische conferentie in de Verenigde Staten werd door een onderzoekspanel gezegd dat de nieuwe testresultaten een mijlpaal zijn. Het medicijn “Aducanumab” zou de oorzaak zijn van deze positieve resultaten.

Kernoorzaak van Alzheimer

Wanneer men, gedurende een lange periode, een hoge dosis van het medicijn “Aducanumab” toegediend krijgt, zou dat “enig effect” kunnen hebben op de behandeling van de hersenziekte. Dat blijkt uit de testresultaten. Het onderzoekspanel stelt dat dit het eerste medicijn is dat zich richt op de kernoorzaak van Alzheimer. Deze baanbrekende resultaten zijn een belangrijke motivatie voor verder onderzoek.

dementie

Dementia

Nieuwe testresultaten

Biogen en Eisai hebben al eerder onderzoek gedaan naar het experimentele medicijn. Echter, door tegenvallende resultaten hebben ze toen besloten om een punt te zetten achter de onderzoeken. In oktober hebben de bedrijven er toch voor gekozen om het medicijn nog een kans te geven. Er werd nieuw leven geblazen in de testen voor het medicijn en met succes; de nieuwe testresultaten geven aanleiding tot verder onderzoek. En dat is een belangrijke stap voor de mogelijke behandeling van Alzheimer.

Auteur; redactie Zuster Jansen

Nieuwsarchief

error: