Hét thuiszorgbureau voor particuliere cliënten!

Landelijk werkend met uitstekende zorgverleners...

Bekijk ons zorgaanbod

 

Waarom Zuster Jansen?

  • Kleine vaste zorgteams
  • Met professionele zorgverleners
  • Uitstekende referenties
  • Zorg met respect en aandacht
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Lid van branchevereniging
  • HKZ gecertificeerd

Slimme zorgoplossingen bij High Tech Campus Eindhoven

maandag 01 juli 2024, Tijd 10:04 uur

De zorgsector heeft het zwaar door de toenemende vergrijzing en de aanhoudende personeelstekorten. Om die reden zetten veel technologische bedrijven in op slimme zorgoplossingen: snufjes die de zorg beter, sneller en efficiënter kunnen maken. Ook de High Tech Campus van Philips in Eindhoven richt zich op het verbeteren van de zorg door de inzet van E-health. Op 8 juni organiseerde de campus een open dag als onderdeel van de High Tech Ontdekkingsroute.

BrAInpower

De campus, waar momenteel al zo’n 300 bedrijven gevestigd zijn, vindt het belangrijk om mensen kennis te laten maken met de vele innovatieve mogelijkheden in de zorg. Zo mochten bezoekers die voor de High Tech Ontdekkingsroute kwamen, ook gratis het Philips Museum bezoeken. Daar werden ze getrakteerd op BrAInpower (Brain+ AI = Power): een nieuwe, interactieve tentoonstelling over de samenwerking tussen menselijke intelligentie en artificiële intelligentie. AI kan namelijk een grote rol spelen in het verlichten van de werkdruk in de zorg door complexe taken uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan de ondersteuning bij het analyseren van medische beelden of het helpen van zorgprofessionals bij het maken van een echo. Tijdens de expositie konden bezoekers deze AI-toepassingen zelf ervaren en beleven.

Voor jong en oud

Tijdens de open dag was er van alles te beleven: “Bezoekers mochten een kijkje nemen in het ziekenhuis van de toekomst, ervaren hoe het is om in een MRI-scanner te liggen, meekijken bij het inbrengen van een hartklep via een katheter, zien hoe artificiële intelligentie radiologen kan helpen om een scan van een patiënt te maken en leren hoe de systemen van Philips cardiologen helpen om hart- en vaatziekten al in een vroeg stadium te detecteren.”

Ook de jonge generatie kon op een leuke manier kennismaken met E-health. Er waren activiteiten voor jong en oud: “Via interactieve metingen en testjes van Healthlab konden ze meer leren over hun lichaam, en de gestoorde professor van MadScience liet hen kennismaken met scheikunde. Ook konden ze zelf een Praktik-kunstwerk maken van zelf meegebrachte materialen, zoals een oude cd, een stukje textiel of plastic verpakkingsmateriaal.”

Auteur: redactie Zuster Jansen

Nieuwsarchief