Hét thuiszorgbureau voor particuliere cliënten!

Landelijk werkend met uitstekende zorgverleners...

Bekijk ons zorgaanbod

 

Waarom Zuster Jansen?

  • Kleine vaste zorgteams
  • Met professionele zorgverleners
  • Uitstekende referenties
  • Zorg met respect en aandacht
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Lid van branchevereniging
  • HKZ gecertificeerd
  • Lid van Waarschuwingsregisterzorg

Breda organiseert themamiddag over dementie voor meer bekendheid

woensdag 16 oktober 2019, Tijd 15:48 uur

Het aantal mensen met dementie in Breda stijgt. Momenteel staat de teller nog op 3200 patiënten, maar de verwachting is dat er in 2040 maar liefst 5200 mensen in de gemeente zullen wonen die last hebben van de hersenaandoening. Om meer aandacht te vragen voor dementie heeft de gemeente het jaar 2019 uitgeroepen tot “Het jaar van dementie.”

Aantal dementerenden groeit

Er zal op maandag 4 november een themamiddag gehouden worden om alle initiatieven die zich richten op dementie aandacht te geven. De middag is bedoeld voor iedereen die persoonlijk of tijdens het werk te maken heeft met dementie. “We hopen daarmee meer kennis over én begrip voor deze ziekte te realiseren. Want in Breda wonen op dit moment 3200 mensen met dementie en de verwachting is dat dit aantal in 2040 toeneemt tot 5200 mensen”, aldus de gemeente Breda. Mensen met dementie willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen en met de hulp van familie, vrienden of mantelzorgers gaat dat vaak goed. Echter, deze zorg heeft grote gevolgen voor de patiënt zelf en voor zijn of haar naasten. En dat heeft weer invloed op de stad, de wijken en de omliggende dorpen.

Doel van de voorstelling

De middag zal worden afgetrapt met de spraakmakende toneelvoorstelling “Strepen op het raam” van toneelgroep De Kwekerij. Tijdens de voorstelling zullen een aantal herkenbare situaties worden nagespeeld voor mensen met dementie. “Naar aanleiding hiervan gaan we met elkaar in gesprek: we blikken terug op mooie momenten van afgelopen jaar en kijken vooruit naar een stad waarin ook in de toekomst kwetsbare mensen met dementie fijn kunnen wonen en leven”, aldus de Stichting Dementievriendelijk. Lonne Gosling, actrice uit de theatervoorstelling, voegt hieraan toe; “We willen op zoveel mogelijk plekken spelen om de taboes rondom dementie te doorbreken.”

De themamiddag zal plaats vinden in De Teruggave (aan de Gasthuisvelden 11 in Breda), start om 15:30 uur en eindigt om ongeveer 18:00 uur. Voor iedereen die, op welke manier dan ook, te maken heeft met dementie is dit een zeer waardevolle bijeenkomst. Aanmelden kan via de website van StiB.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

Nu in het nieuws archief

error: