FoodforCare verzorgt mini-maaltijden tegen ondervoeding

donderdag 02 augustus 2018, Tijd 17:21 uur

Een groot probleem binnen de Nederlandse ziekenhuizen is ondervoeding. Het Nijmeegse ziekenhuis Radboudumc heeft FoodforCare ingezet om ondervoeding tegen te gaan. Dit probleem kan het herstel van patiënten ernstig vertragen, waardoor ze langer in het ziekenhuis moeten verblijven.

FoodforCare is een nieuw maaltijdconcept, bedacht om ondervoede patiënten van zes kleine maaltijden per dag te voorzien. Bij elke maaltijd heeft de patiënt keuze uit drie gerechten. Bij alle gerechten is er rekening gehouden met geuren en smaken, de opmaak en met de verschillende patiëntengroepen in het ziekenhuis.

Verbetering van energie- en eiwitinname

Dankzij het nieuwe maaltijdconcept zijn de energie- en eiwitinname met zo’n 23% verbeterd. Normale ziekenhuismaaltijden haalden de gewenste eiwitbehoefte van hun patiënten niet. Dankzij FoodforCare kan dit probleem dus sterk worden verminderd.

FoodforCare

FoodforCare is opgericht door een groep die bestaat uit het Radboudumc, cateraar Maison van den Boer en jonge kankerpatiënten. Het doel is om FoodforCare maaltijden te introduceren bij de thuiszorg. Op deze manier krijgt de cliënt genoeg voedzame maaltijden op een dag.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

Nu in het nieuws archief