Hét thuiszorgbureau voor particuliere cliënten!

Landelijk werkend met uitstekende zorgverleners...

Bekijk ons zorgaanbod

 

Waarom Zuster Jansen?

  • Kleine vaste zorgteams
  • Met professionele zorgverleners
  • Uitstekende referenties
  • Zorg met respect en aandacht
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Lid van branchevereniging
  • HKZ gecertificeerd
  • Lid van Waarschuwingsregisterzorg

Huisartsenpraktijken Deventer willen meer tijd besteden aan patiënten

zaterdag 13 juli 2019, Tijd 9:04 uur

Maar liefst 22 huisartsenpraktijken in en rondom Deventer zijn deze maand gestart met de pilot “Meer tijd voor de patiënt”. Het doel van de pilot is vanzelfsprekend; meer tijd besteden aan patiënten om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Verwacht wordt, dat in het volgende kwartaal, nog meer huisartsenpraktijken de pilot zullen gaan volgen.

Huisartsencoöperatie Deventer en Omstreken

Er zijn door  (HCDO) afspraken gemaakt met zorgverzekeraar Eno en met Salland Zorgverzekeringen als regionale zorgverzekering. Huisartsenpraktijken die deelnemen aan de pilot ontvangen een vergoeding wanneer zij een extra waarnemer of praktijkassistent inzetten. De extra zorgverlener zal in een normpraktijk ongeveer één dag in de week aan het werk zijn. De praktijkhouder krijgt daardoor de mogelijkheid om een deel van zijn of haar tijd anders te besteden en efficiënter in te delen. De praktijken mogen zelf een voorstel doen waar ze de extra tijd en handen voor willen gebruiken. Hierbij zijn ze vrij om te beslissen wat passend is bij de werkwijze en belangrijkste uitgangspunten die de praktijk hanteert.

Pilot huisartsen kwaliteit van zorg

De pilot zal gedurende 2,5 jaar uitgevoerd worden. In die periode wordt er gekeken of er sprake is van een daling van verwijzingen naar de tweede lijn en of patiënten zich beter ondersteund voelen als zij vragen hebben over hun gezondheid. Daarnaast zal er gekeken worden naar de tevredenheid en feedback van de huisartsen(praktijken) en de ervaringen van de patiënten. Aan het einde van de pilot wordt er op basis van besparingen bepaald of de module doorgezet kan worden. Bij vergelijkbare pilots met deze module was dat wel het geval.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

Nu in het nieuws archief

error: