Hét thuiszorgbureau voor particuliere cliënten!

Landelijk werkend met uitstekende zorgverleners...

Bekijk ons zorgaanbod

 

Waarom Zuster Jansen?

  • Kleine vaste zorgteams
  • Met professionele zorgverleners
  • Uitstekende referenties
  • Zorg met respect en aandacht
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Lid van branchevereniging
  • HKZ gecertificeerd
  • Lid van Waarschuwingsregisterzorg

Huntington patiënten kunnen weer bezoek ontvangen door container

dinsdag 12 mei 2020, Tijd 13:48 uur

Goed nieuws voor Huntington patiënten in Raamdonksveer; door middel van een container met plexiglas is het voor hen weer mogelijk om contact te hebben met familie. Door het coronavirus was het voor de cliënten van De Kloosterhoeve een onstuimige tijd die zij moesten doorbrengen zonder familie. Daar is nu verandering in gekomen. Een container werd door dienstverlener Van den Noort uit Dongen omgetoverd tot ontmoetingsplaats.

Werkcoach Chantal vindt het geweldig dat cliënten hun familie weer kunnen spreken; “Wij kunnen nog ‘s avonds onze partner vasthouden. De cliënten hebben al twee maanden geen contact met hun familie. Dit is heel waardevol.” Bewoners van De Kloosterhoeve, een zorgcentrum speciaal voor patiënten met Huntington, ontvangen al sinds het ingaan van de coronamaatregelen geen bezoek. Er zijn alleen vrijwilligers op afstand aanwezig. Er is uiteraard veel behoefte aan contact met familie en naasten, daarom werd er enkele weken geleden een oproep gedaan voor een container.

Het is de bedoeling dat de container de komende tijd gaat rouleren in de regio Dongen-Oosterhout. Er veel vraag naar de container. Tientallen zorgorganisaties zouden gebruik willen maken van dit hulpmiddel tegen vereenzaming; “Zo gaan we ook naar Buurstede in Oosterhout. Het is een perfecte en veilige oplossing in deze tijd. Mensen vereenzamen. Zeker voor personen met dementie of Alzheimer was de situatie verdrietig; je kunt ze niet goed uitleggen wat eraan de hand is.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

Nu in het nieuws archief

error: