Hét thuiszorgbureau voor particuliere cliënten!

Landelijk werkend met uitstekende zorgverleners...

Bekijk ons zorgaanbod

 

Waarom Zuster Jansen?

  • Kleine vaste zorgteams
  • Met professionele zorgverleners
  • Uitstekende referenties
  • Zorg met respect en aandacht
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Lid van branchevereniging
  • HKZ gecertificeerd
  • Lid van Waarschuwingsregisterzorg

Oisterwijk streeft naar een dementievriendelijk Brabant in 2020

donderdag 07 maart 2019, Tijd 15:33 uur

Dementie; een verzamelnaam voor ruim 50 ziektes die het inschattingsvermogen en het vermogen tot logisch nadenken op een negatieve manier beïnvloeden. De ziekte wordt beschouwd als één van de grootste maatschappelijke uitdagingen voor de samenleving. Ondanks dat Oisterwijk koplopergemeente is in het streven naar een dementievriendelijk Brabant in 2020, ervaart ook Oisterwijk dementie als een serieus probleem.

Stijging dementieconsulenten

Het aantal inwoners dat hulp heeft gezocht bij de Oisterwijkse dementieconsulenten steeg de afgelopen 10 jaar met maar liefst 400 procent. Om de gemeente Oisterwijk zo “dementievriendelijk” mogelijk te maken heeft een viertal mensen Dementie Coöperatie Oisterwijk opgericht.

“Onze visie is om door middel van samenwerking, nieuwe initiatieven te ondersteunen om het in de gemeente Oisterwijk voor alle mensen met geheugenproblemen makkelijker te maken. Met begrip en kennis over dementie zal het in de toekomst makkelijker worden om langer vanuit een thuissituatie mee te kunnen participeren in onze gemeenschap en daardoor een menswaardiger leven te kunnen blijven leiden”, zo meldt de website van Dementie Coöperatie Oisterwijk.

Op 13 maart 2019 houdt de Dementie Coöperatie Oisterwijk haar jaarlijkse ledenvergadering van 19:30 uur tot 20:00 uur. Daaropvolgend, van 20:00 uur tot 21:00 uur, is er de mogelijkheid om kennis te maken met de toekomstvisie en activiteiten die worden uitgevoerd. Inwoners en belangstellenden zijn voor beide bijeenkomsten uitgenodigd.

Particuliere thuiszorg - Dementie

 

Programmamanager dementie van ZET

Tijdens deze avond is Wies Arts gastspreker. Zij is programmamanager dementie van ZET en de Brabantse Programmaraad Zorgvernieuwing Psychogeriatrie. Arts zal ingaan op de toekomstvisie die de Dementie Coöperatie Oisterwijk ontwikkeld heeft. Ook Karin van de Heuvel (dichtster) en Josette Meeuwis (kunstenares) zullen aanwezig zijn op de avond. Zij geven informatie over hun project “Kunst Verbindt”.

De organisatie Dementie Coöperatie Oisterwijk bestaat uit leden, waaronder inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, die de toekomst van de organisatie bepalen. Iedereen kan lid worden en zijn steentje bijdragen. U kunt op 13 maart 2019 vrijblijvend komen kijken of u onderdeel wilt zijn van het antwoord op de maatschappelijke uitdaging: dementie.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

 

Nu in het nieuws archief

error: