Hét thuiszorgbureau voor particuliere cliënten!

Landelijk werkend met uitstekende zorgverleners...

Bekijk ons zorgaanbod

 

Waarom Zuster Jansen?

  • Kleine vaste zorgteams
  • Met professionele zorgverleners
  • Uitstekende referenties
  • Zorg met respect en aandacht
  • In uw eigen vertrouwde omgeving
  • Lid van branchevereniging
  • HKZ gecertificeerd
  • Lid van Waarschuwingsregisterzorg

Zorgverzekeraars in hoger beroep over ongecontracteerde zorg

zondag 12 mei 2019, Tijd 16:25 uur

Vier grote zorgverzekeraars gaan in hoger beroep tegen de gerechtelijke uitspraak van de rechtbank Gelderland die in februari plaatsvond. VGZ, CZ, Zilveren Kruis en Menzis vechten het vonnis, waarbij ongecontracteerde zorg centraal staat, aan. Zij konden tot deze week in hoger beroep gaan en Medisch Contact meldt dat de vier zorgverzekeraars dit dan ook hebben gedaan.

Rechtszaak Stichting Vrije Artsenkeuze

Stichting Vrije Artsenkeuze is de zaak begonnen tegen de vier zorgverzekeraars en maar liefst 25 klinieken ondersteunen de stichting. Stichting Vrije Artsenkeuze wil, door een zaak aan te spannen, protesteren tegen de kortingen die de vier verzekeraars geven bij de vergoeding van ongecontracteerde zorg. In februari kregen de 25 klinieken gedeeltelijk gelijk van de rechtbank. Deze oordeelde dat er geen vaste korting berekend mag worden. Er moet een vergoeding komen die gebaseerd is op het soort zorg dat toegepast is en de daadwerkelijke kosten van de zorgbehandeling.

Zorgverzekeraars

De verzekeraars hebben laten weten dat zij tegen de gerechtelijke uitspraak van februari in beroep gaan. Het Medisch Contact laat weten dat de zorgverzekeraars hun inhoudelijke argumentatie nog moeten voorbereiden, omdat het om pro forma beroepen gaat. Dat is de reden dat ze momenteel nog geen toelichting kunnen geven op hun overwegingen.

ongecontracteerde zorg

Daarnaast laat de nieuwssite Medisch Contact weten dat er ondertussen ook een advies van de procureur-generaal aan de Hoge Raad ligt in een zaak die veel overeenkomsten heeft; een ggz-instelling verzet zich tegen de lagere tarieven die zorgverzekeraars aan ongecontracteerde zorgaanbieders betalen. In het advies bevestigt de procureur-generaal de overwegingen van de rechtbank Gelderland.

In juni wordt de uitspraak in deze zaak verwacht.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

Nu in het nieuws archief

error: