Eindhoven stelt voor zorgtaken miljoenen euro´s beschikbaar

vrijdag 01 juni 2018, Tijd 8:35 uur

In Eindhoven is de jeugdzorg in de afgelopen vier jaar met 51 procent gegroeid en de WMO-zorg met 25 procent. Dat vraagt om drastische maatregelen en daarom gaat de gemeente miljoenen euro´s extra uitgeven om meer grip te krijgen op de situatie.

Er wordt maar liefst 12,5 miljoen euro extra ingecalculeerd voor meer werving en inhuur van nieuwe ambtenaren voor 2018 en 2019. Hierbij gaat het om zowel vaste als tijdelijke krachten, zo meldt het Eindhovens Dagblad op 30 mei 2018. Daarnaast wil de gemeente 2,5 miljoen euro gebruiken voor ambtenaren die op verschillende gebieden een actieve rol spelen. Oorspronkelijk wilde de gemeente Eindhoven bezuinigen op huisvesting, maar dat kan door deze investeringen niet meer.

In de gemeente Eindhoven heeft een behoorlijke groei plaatsgevonden in de jeugdzorg en WMO-zorg. Ook heeft er in de gemeente een uitzonderlijke reorganisatie plaatsgevonden. Daardoor zijn er veel functies in het sociaal domein wegbezuinigd. Gevolg hiervan is dat er sprake is van een onderbezetting op de inkoopafdeling.

Eindhoven vertrouwt erop dat ze met deze extra capaciteit een sluitend systeem hebben, waarbij indicaties door WIJEindhoven en andere verwijzers, uitbetalingen en facturen iedere maand gevolg kunnen worden.

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen

 

*

*

captcha

Please enter the CAPTCHA text

Nieuwsarchief