Verpleeghuis: voor welke zorg kun u hier terecht?

Een verpleeghuis is één van de woonvoorzieningen voor ouderen die (regelmatig) zorg nodig hebben. U kunt hier terecht voor behandeling, verpleging en begeleiding terwijl u zich in een beschermde woonomgeving bevindt. In een verpleeghuis kunt u wonen als u bijvoorbeeld te maken heeft gekregen met een ziekte, een handicap of andere omstandigheden die u in het dagelijks leven beperken. Ook wanneer sprake is van dementie, zoals de ziekte van Alzheimer, kunt u verblijf in een verpleeghuis overwegen. In een verpleeghuis wordt doorgaans intensieve zorg verleend en verblijven mensen die zware medische behandelingen ondergaan.

Wanneer naar verpleeghuis?

Het is mogelijk om langdurig in een verpleeghuis te verblijven, maar ook een tijdelijk verblijf is mogelijk. Dit is bijvoorbeeld een goede oplossing wanneer u moet herstellen van een ongeluk of ingrijpende operatie, maar ook wanneer uw mantelzorger tijdelijk niet voor u kan zorgen. Wanneer naar een verpleeghuis? In een verpleeghuis verblijft u wanneer u ernstige belemmeringen heeft, die zodanig verzorgd moeten worden dat een verzorgingshuis niet voldoende hulp kan bieden.

Particuliere thuiszorg als aanvulling of alternatief

Wonen in een verpleeghuis, tijdelijk of niet, is niet voor iedereen een ideale optie. Er zijn veel mensen die thuis wonen verkiezen boven verblijf in een zorginstelling, omdat ze op deze manier bij hun partner kunnen blijven en omdat ze zich gewoon prettiger voelen in de eigen omgeving. Herkent u zich hierin, dan kunt u ook kiezen voor particuliere thuiszorg. Deze zorg kan bijvoorbeeld tussen behandelingen in een verpleeghuis door worden geboden, of als u thuis herstellende bent van een ingreep of behandeling. Zuster Jansen biedt zorg op maat, die precies wordt ingezet zoals u dit wenst. Wij verlenen onder andere 24-uurs zorg, waarbij er een nauwe samenwerking bestaat met uw behandelend arts. Eventuele mantelzorgers kunnen worden ontlast, wij nemen de gehele zorgtaak over. Wilt u meer weten over de mogelijkheden op het gebied van particuliere thuiszorg? Bekijk dan onze website. In onze Leefwijzer kunt u terecht voor andere interessante artikelen over ouderengeneeskunde en gerelateerde onderwerpen.

Onderwerpen

error: