24-uurs zorg thuis

Stel: u krijgt plotseling te maken met ziekte of lichamelijke problemen, en u merkt dat u niet langer zelfstandig kunt functioneren in uw eigen huis. Voor veel mensen is dit een moeilijk besef, omdat het betekent dat ze mogelijk iets moet opgeven wat hun lief is: het verblijven in de eigen woning en omgeving. Veel ouderen zitten niet te wachten op verblijf in een zorginstelling, omdat ze hun huis of partner niet willen verlaten, of omdat ze niet het gevoel hebben dat een dergelijke woonvoorziening bij ze past. Als u dit ook zo voelt, is dat absoluut uw goed recht! Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden voor mensen die zorg nodig hebben, maar die graag thuis willen blijven wonen. Niet alleen de gemeenten en zorgverzekeraars spelen hier een steeds grotere rol in, ook kunt u kiezen voor een particuliere thuiszorgorganisatie die 24-uurs zorg thuis aanbiedt. Zuster Jansen is hier een voorbeeld van.

Wat houdt 24-uurs zorg aan huis in?

Als u 24-uurs zorg thuis ontvangt, kunt u rekenen op dezelfde (mate van) verzorging en verpleging die u in een verzorgingshuis zou ontvangen. Wel is het zo dat zorgverleners meer rekening kunnen houden met uw persoonlijke wensen en behoeften als ze u thuis verzorgen. Wilt u bijvoorbeeld graag een ommetje maken, zij het met behulp van uw rolstoel? Of wilt u graag op visite bij een vriend of vriendin? Dit soort dingen kunnen gewoon worden gerealiseerd. Koken, boodschappen doen, de stad in, naar het theater gaan: bij 24-uurs zorg draait alles om de mogelijkheden, niet om de beperkingen. Het feit dat u 24 uur per dag ondersteuning kunt gebruiken, wil tenslotte niets zeggen dat u niets kunt ondernemen. Daar zult u al snel achter komen wanneer u Zuster Jansen inschakelt voor hulp.

Reguliere of particuliere thuiszorg

Hierboven hebben we al het één en ander uitgelegd over wat u kunt verwachten als u via Zuster Jansen 24-uurs zorg thuis ontvangt. Zuster Jansen biedt particuliere zorg: deze zorg regelt u met de zorgaanbieder zelf, en dus niet via uw gemeente of zorgverzekeraar. Het is zorg die u zelf moet bekostigen (eventueel met een pgb als ondersteuning), maar waar u ook volledig zelf de controle over heeft. Voor veel mensen geeft dit de doorslag, omdat zij zelf de touwtjes in handen houden als het gaat om de zorg die bij ze past. Op de website van Zuster Jansen leggen we meer uit over onder andere 24-uurs zorg en particuliere thuiszorg, maar u kunt uiteraard ook terecht in de Leefwijzer voor andere artikelen over deze onderwerpen.

Onderwerpen

error: