Wat is particuliere zorg aan huis?

Particuliere zorg is zorg die u zélf inkoopt. Dat betekent dat u alle beslissingen neemt: welke zorg, hoeveel zorg en welke organisatie de zorg verleent. Particuliere zorg wordt NIET door u zorgverzekering betaald. In principe betaalt u zelf. Er zijn wel (beperkte) andere mogelijkheden om de zorg te betalen. Zie hieronder de vraag ‘Hoe kan ik particuliere zorg aan huis inkopen?’. Er zijn verschillende vormen van particuliere zorg. Dit artikel gaat over particuliere zorg aan huis.

Welke vormen van particuliere zorg aan huis zijn er mogelijk?

In de particuliere zorg zijn in principe dezelfde vormen mogelijk als de reguliere (thuis)zorg. Dus denkt u aan:

  • Huishoudelijke zorg
  • Psychische zorg
  • Palliatieve en terminale zorg

Anders gezegd: welke zorg u ook nodig hebt, het is mogelijk.

Voor wie is particuliere zorg aan huis mogelijk?

Particuliere zorg is mogelijk voor iedereen die het wil en kan betalen. In de praktijk zien we dat particuliere zorg met name ingezet wordt voor:

  • Ouderen/senioren
  • Dementerenden
  • Verstandelijk gehandicapten

Hoe kan ik particuliere zorg aan huis inkopen?

Zoals gezegd: als u het geld ervoor hebt, kunt u particuliere zorg inhuren. Er zijn vele particuliere (thuis)zorgorganisaties. Wij zijn er ook een: Zuster Jansen.

Om de zorg te bekostigen, maakt u wellicht aanspraak op een pgb (persoonsgebonden budget). U moet dan eerst een indicatie voor de Wlz (Wet langdurige zorg) aanvragen. Vervolgens kunt u een pgb aanvragen bij het zorgkantoor in uw regio.

Wat zijn de kosten van particuliere zorg aan huis?

De tarieven voor particuliere zorg zijn per organisatie verschillend. Bovendien hangen de kosten ook sterk af van (onder andere) het soort en de hoeveelheid zorg.

Sommige ziektekosten zijn aftrekbaar van uw belastingen! Dus als u zorg inkoopt, onderzoek bij uw aangifte goed welke zorg daarvoor in aanmerking komt.

Wilt bij ons particuliere zorg aanvragen?

Neem dan contact op. Dan gaat onze zorgcoördinator met u om tafel. Samen beslissen jullie welke zorg nodig is en in welke mate. Op basis daarvan krijgt u vervolgens een overzicht van de kosten.