Mantelzorg in tijden van corona

De corona-crisis komt hard aan. Ook voor u, als mantelzorger. Want u stond al onder grote druk. Nu u niet of nauwelijks naar buiten kunt, wordt die druk alleen maar groter.

We willen u geruststellen in deze tijd van onzekerheid: ondanks alle maatregelen kunt u ondersteuning (blijven) vragen van de thuiszorg.

Thuiszorg gaat ‘gewoon’ door

Thuiszorg stopt niet. Ook niet door corona. Dat kán ook niet: veel mensen rekenen op die hulp. Kunnen niet zonder. Niet voor niets staan alle zorgberoepen op de lijst ‘vitale beroepen’.

En iedere thuiszorgmedewerker is doordrongen van de noodzakelijke RIVM-richtlijnen. Zij worden op pad gestuurd met de juiste instructies en middelen:

  • Voor en na bezoek wassen zij hun handen
  • Zij trekken handschoenen aan tijdens het huisbezoek
  • Als het kan, houden zij 1,5 meter afstand
  • Als ze symptomen van corona vertonen, blijven ze thuis en neemt een andere medewerker de zorg over

Bel ons dus gewoon als u als mantelzorger ondersteuning nodig heeft. Er is van alles mogelijk: van huishoudelijke hulp tot 24-uurs zorg.

Krijgt u al ondersteuning van thuiszorg? Bel die dan niet af omdat u bang bent voor besmetting: door de richtlijnen te volgen, kunnen we veilig de hulp verlenen.

Uw gezondheid en die van degene waar u voor zorgt, staan bij ons voorop. Daar denken wij heel, heel goed om.

Mensen met dementie vragen om een eigen aanpak

Zorgt u voor iemand met dementie? Voor die groep is mantelzorg normaal gesproken al extra zwaar. Maar met corona komt daar nog een schep bovenop:

Het is natuurlijk heel lastig om de maatregelen uit te leggen aan een oudere met dementie. Hoe houd je dan 1,5 meter afstand? Hoe zorg je voor goed hygiëne?

Vanuit de zorg komen er berichten van ouderen die bijvoorbeeld mondkapjes van zorgverleners aftrekken. Of agressief gedrag vanwege onbegrip. Hier heeft u misschien ook mee te maken.

Herkenbaar? Twijfel dan niet en vraag hulp. Hier hoeft u niet alleen voor te staan. Dat zou ook niet moeten.

dementie

dementie

Wij zijn er voor u

Wilt u thuiszorg inschakelen? Heeft u een vraag waarop u graag antwoord wilt? Weet dan dat u ons altijd kunt en mag bellen. We kunnen op z’n minst uw verhaal aanhoren; dat lucht al op. En u van goed advies voorzien.

Bel: 020 – 63 66 837. Wij zitten klaar om naar u te luisteren.