Wat is het uurloon van een zzp’er in de zorg?

Het ‘juiste’ tarief bepaal je helemaal zelf. Of dat nu 20 of 120 euro per uur is. Je bent immers ondernemer. En ondernemers ‘laten’ niet bepalen hoeveel ze verdienen. Je zet jezelf in de markt. Concurreert met anderen. En zorgt zo zelf voor een goede omzet. Inderdaad: was het maar zo simpel. In de praktijk heb je te maken met bemiddelingsbureaus. Die zeggen meestal ‘nee’ als je meer vraagt dan wat zij bieden. En wat nu als je jezelf ‘uit de markt prijst’? Om daarmee om te gaan, moet je eerst de juiste mindset hebben.

Wat is de juiste mindset voor een zzp’er in de zorg?

Je mindset is belangrijk voor de houding die je als zzp’er aanneemt: een houding van ‘ik wil zoveel verdienen, omdat ik dat waard ben’. Omdat je veel tijd en moeite in opleidingen gestoken hebt. Omdat je al jaren ervaring hebt. Omdat je je eigen vaardigheden op waarde schat.

Teveel zzp’er in de zorg vragen een veel te laag uurloon. En werken zich daarom een ongeluk om rond te komen. En zelfs dat lukt ze dan niet altijd. Die situatie wil jij sowieso vermijden.

Bovendien: ‘loon’? Dat woord hoort bij een dienstverband (niet voor niets heet het ‘in loondienst zijn’. Ook ‘salaris’ is niet het juiste woord). Als je ondernemer bent, heb je het over ‘tarieven’. Ook dát hoort bij de juiste mindset.

Meld je aan als zorgverlener

 

Wat is als zzp’er het verschil tussen bruto en netto?

Eigenlijk moet je 2 vragen stellen als het om je tarief gaat:

  • Wat verdient ik als zzp’er straks bruto in de zorg?
  • Wat houdt ik daar netto van over?

Want als ondernemer moet je een hoop lasten dragen die in loondienst voor de werkgever zijn. Lasten zoals:

  • Belastingen
  • Verzekeringen
  • Pensioenopbouw

Daarom is het zo belangrijk dat je een tarief rekent dat toereikend is. Oók netto. Anders verdien je simpelweg niet genoeg.

Wat is ongeveer het verschil tussen bruto en netto? Waar moet je nog meer rekening houden bij het bepalen van je tarief?

thuiszorg

Bovenstaande zijn de tips die wij hebben om je op weg te helpen. ‘Het’ uurtarief bestaat niet. Nogmaals: jij bent degene die bepaalt. Maar je hebt wel te maken met wat acceptabel is, en wat niet.

Veel succes!

Wil je als zzp’er in de zorg aan de slag bij Zuster Jansen?

Als particuliere thuiszorgorganisatie werken wij ook graag samen met zzp’er . En bij heb jij wél veelal een goed zzp-inkomen bij vaste langdurige zorgcliënten. Wij zijn van mening dat kwaliteit en ervaring beloond mogen worden.

Interesse? Vul het inschrijfformulier volledig in, en we nemen contact met je op.

Meld je aan als zorgverlener

 

Auteur: Karel de Vries, redactie Zuster Jansen