Wat is Alzheimer?

De kans is groot dat u er al eens over gehoord hebt: de ziekte van Alzheimer. Wat is Alheimer precies en welke invloed kan deze ziekte hebben op uw dagelijkse leven en dat van uw familie? Dat leggen wij u uit in dit artikel.

Als particuliere thuiszorgorganisatie krijgt Zuster Jansen veel te maken met mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer. Wat is de ziekte van Alzheimer? Het gaat hier om de meest ernstige vorm van dementie, en helaas ook om de vorm die het meest voorkomt. 70 procent van alle mensen die dementie hebben, lijden aan Alzheimer. Het is een ziekte met een grillig verloop, die langere tijd door kan sluimeren of ineens een sterke achteruitgang kan betekenen. Bovendien is de ziekte van Alzheimer, net als andere vormen van dementie, niet direct als zodanig te herkennen. Vergeetachtigheid, verwarring, moeite met op woorden komen, het kunnen ook symptomen zijn van vermoeidheid of stress. Daarom wordt vaak pas in een later stadia echt bevestigd dat het om Alzheimer gaat.

De invloed op uw omgeving

Niet alleen voor u, maar ook voor uw directe familieleden zoals uw kinderen, partner, broers of zussen, is het zwaar als u de diagnose Alzheimer gesteld krijgt. Er zijn tenslotte veel symptomen van Alzheimer die invloed kunnen hebben op hoe deze mensen u dagelijks ervaren. Er kan sprake zijn van ingrijpende, plotselinge gedragsveranderingen en sterke vergeetachtigheid. Dit kan voor mensen die bij u op visite zijn, heel moeilijk worden. Daarnaast is het natuurlijk uw algemene gezondheid die achteruit gaat en dat is ook voor familie een verdrietige gebeurtenis. Om ervoor te zorgen dat niet alleen u, maar ook uw familie passend ondersteund wordt in deze moeilijke periode, kunt u kiezen voor (particuliere) thuiszorg.

Het dagelijks omgaan met de effecten van Alzheimer (of een andere vorm van dementie) kan lastig zijn, zelfs met een beetje hulp. Zuster Jansen heeft voor u een whitepaper ontwikkeld, waarin verschillende vragen van familieleden en mantelzorgers beantwoord worden. Met de informatie uit deze whitepaper wordt het voor u wellicht gemakkelijker om te begrijpen wat iemand met de ziekte van Alzheimer doormaakt, en hoe u daar het beste op kunt reageren.

Download hier de gratis whitepaper over omgaan met dementie

Particuliere thuiszorg bij Alzheimer

Voor mensen met de ziekte van Alzheimer is het van belang dat ze zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving verblijven. Particuliere thuiszorg van Zuster Jansen kan dan bijvoorbeeld de oplossing zijn. Het is voor u mogelijk om dag en nacht begeleiding te ontvangen, waarbij ook mensen die op visite zijn goed bij de situatie worden betrokken en worden ondersteund. Onze zorgverleners weten precies wat ze kunnen verwachten bij Alzheimer en zullen als geen ander kunnen inspelen op de situaties die zij tegenkomen. Ook zullen zij u en de aanwezigen helpen om te gaan met de vele emoties die gepaard gaan met een ziekte van Alzheimer. Meer over de hulp van Zuster Jansen vindt u op de website.

In de Leefwijzer van Zuster Jansen vindt u meer artikelen over de ziekte van Alzheimer.

Download onze Alzheimer whitepaper

 

Onderwerpen