Geriatrisch verpleegkundige

De toenemende vergrijzing vraagt om functies in de zorg die hier specifiek op gericht zijn. Verpleegkundigen en specialisten die weten wat voor ziektebeelden ze bij ouderen tegen kunnen komen en wat hier de gevolgen van zijn, maar die ook weten wat ouderen beweegt en hoe zij in het leven staan. Mensen die hier affiniteit mee hebben en die zich graag inzetten voor het geluk van mensen op latere leeftijd. Een geriatrisch verpleegkundige werkt op een klinisch geriatrische afdeling. Deze verpleegkundige werkt met kwetsbare ouderen die te maken hebben met diverse geriatrische aandoeningen.

Wat kunt u ongeveer verwachten?

De geriatrisch verpleegkundige is dus een verpleegkundige die zich heeft gespecialiseerd in de geriatrie, en speelt in de situaties van patiënten een belangrijke rol. De verpleegkundige houdt de gezondheid van de ouderen in de gaten en bespreekt de situatie met de behandelend arts. Ook voert de geriatrisch verpleegkundige verschillende verzorgende taken uit, zoals het toedienen van medicatie en het verbinden van wonden. Verder kunt u bij de verpleegkundige terecht met vragen, en u krijgt begeleiding en voorlichting in de breedste zin van het woord.

Zuster Jansen biedt de beste zorg voor ouderen

Wanneer u door ouderdom, ziekte of een handicap niet goed zelfstandig meer kunt functioneren, kan de behoefte aan zorg sterk groeien. Natuurlijk kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld in een verzorgingshuis te gaan wonen, maar wij kunnen het ons ook goed voorstellen dat u liever thuis blijft. Wanneer dat ook voor u geldt, staat Zuster Jansen voor u klaar met particuliere thuiszorg op maat. Deze zorg kan 24 uur per dag worden ingezet, maar bijvoorbeeld ook alleen overdag of juist alleen ‘s nachts. Zo is de zorg goed te combineren met bijvoorbeeld reguliere thuiszorg of mantelzorg. Onze zorgverleners houden altijd contact met verpleegkundigen en andere artsen waar u mogelijk mee te maken heeft. Zo kunnen vragen, twijfels en problemen direct besproken worden en kan daar zo efficiënt mogelijk op worden gereageerd. Wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen onze zorg- en dienstverlening? Vraag ons er dan vrijblijvend naar of kijk op de website.

Onderwerpen