Vergoeding kunstgebit

Naarmate u ouder wordt veranderen uw eetgewoontes. Samen met het effect dat ouder worden op uw lichaam heeft en het gebruik van medicijnen, kan dat zorgen voor diverse gebitsproblemen. Tandbederf, aandoeningen van de slijmvliezen, ontstekingen in het tandvlees of kaakbot zijn bijvoorbeeld veel voorkomende gebitsproblemen bij ouderen. Dit alles kan ervoor zorgen dat u bij beginnende problemen al kiest voor een kunstgebit. Bij ongeveer drie vierde van de mensen boven de 65 is dit het geval. Wellicht is het bij u ook nodig om deze keuze te maken, waardoor u voor diverse vragen zal komen te staan. Eén daarvan kan gaan over de eventuele vergoeding van een kunstgebit.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Uw basisverzekering dekt voor 75 procent de kosten van het laten zetten van een kustgebit. De overige 25 procent zal u moeten financieren vanuit een aanvullende verzekering. U kunt met uw tandarts overleggen over de mogelijkheden voor een extra vergoeding. Ook kunt u zelf de website van Independer bekijken, om te achterhalen welke zorgverzekeraars extra dekking geven voor het vergoeden van uw kunstgebit. U kunt te allen tijde contact opnemen met uw zorgverzekeraar. Deze kan u precies vertellen wat u wel en niet vergoed krijgt.

Vergoeding mondzorg voor ouderen

Sommige tandartsen hebben zich gespecialiseerd in mondzorg voor ouderen. Ze kennen ieder probleem waarmee u te maken kunt krijgen, en weten als geen ander hoe ze een passende oplossing kunnen bieden. Vergoeding van mondzorg voor ouderen vindt ook gedeeltelijk plaats via uw basisverzekering en zal moeten worden aangevuld met een eigen bijdrage vanuit de aanvullende verzekering. Ook hiervoor kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

De extra zorg van Zuster Jansen

Wanneer u particuliere thuiszorg ontvangt van Zuster Jansen kunt u niet alleen rekenen op onze uitstekende zorg, maar ook op ondersteuning bij dit soort vragen. De zorgverlener die u begeleidt kan voor u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of u vertellen waar u op moet letten, zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Wilt u weten wat we nog meer voor u kunnen betekenen? Lees dan hier meer over onze particuliere thuiszorg.

Onderwerpen