Vergoeding fysiotherapie

Bij het ouder worden gaan vaak klachten gepaard die te maken hebben met het bewegings- en steunapparaat van het lichaam. Vaak wordt in deze situaties aangeraden om onder behandeling te gaan bij een fysiotherapeut, gespecialiseerd in dit vakgebied. Uiteraard wilt u zich laten behandelen om zo vitaal mogelijk te blijven, maar wat kost dit eigenlijk? En is er ook een vergoeding voor fysiotherapie? Zuster Jansen geeft in dit artikel meer informatie over fysiotherapie vergoeding.

Vergoeding fysio vanuit basisverzekering

Vanuit het verplichte basispakket wordt fysiotherapie gedeeltelijk vergoed. De precieze vergoeding is afhankelijk van de reden waarom u fysio nodig heeft en van uw leeftijd. Wanneer u een chronische aandoening heeft die op de lijst met chronische aandoeningen staat, bepaald vanuit de Rijksoverheid, wordt fysiotherapie vergoed vanaf de 21e behandeling. U zult dan de eerste 20 behandelingen zelf moeten financieren. Wanneer u fysiotherapie nodig heeft om een andere reden dan een chronische ziekte uit eerdergenoemde lijst, dient u uw behandelingen ook zelf te bekostigen. Het gaat hierbij om behandelingen van ongeveer 30 tot 40 euro. Om deze reden kiezen veel Nederlanders (en dan niet alleen ouderen) er steeds vaker voor om een aanvullende verzekering te nemen voor fysiotherapie.

Fysiotherapie verzekering aanvullend

Zoals hierboven uitgelegd is de vergoeding voor fysiotherapie vanuit de basisverzekering beperkt. U kunt dan ook kiezen voor een aanvullende verzekering, waarbij u zelf bepaalt voor hoeveel behandelingen u zich aanvullend wilt laten verzekeren. Bij bijna iedere zorgverzekeraar kunt u zich aanvullend laten verzekeren voor fysiotherapie. Wilt u verzekeraars vergelijken? Gebruik dan de onafhankelijke website van Independer.

Uitzondering vergoeding fysiotherapie

Op bovenstaand verhaal geldt een uitzondering; bij urine-incontinentie krijgt de patiënt de eerste 9 behandelingen wél vergoed vanuit de basisverzekering. Hierbij ontvangt u fysiotherapie, gericht op het herstellen van de bekken en het onder controle krijgen van incontinentie problemen.

Meer informatie over verzekeringen en vergoedingen vindt u in de Leefwijzer van Zuster Jansen. Ook kunt u hier terecht voor andere artikelen over gerelateerde onderwerpen.

 

Onderwerpen