Wondverpleegkundige

Een wondverpleegkundige is gespecialiseerd in wondzorg en -genezing. Wanneer u een wondverpleegkundige bezoekt ontvangt u advies, instructie en voorlichting over wondzorg. Hierbij staan de leefstijl en behandeling van de wonden centraal. Op basis van de verschillende type wonden worden er mogelijke behandelvormen gekozen, samengevat in een persoonlijk behandelplan. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen basiswonden en complexe wonden, waarbij complexe wonden vaak om bijzondere kennis vragen omdat ze bijvoorbeeld moeilijk te genezen zijn.

Wondzorg

Iedere wond is anders en moet ook anders worden verzorgd en behandeld. Een wondverpleegkundige heeft alle kennis in huis over diverse soorten wonden en weet als geen ander hoe u om moet gaan met deze plekken. Sommige wonden genezen langzaam, anderen snel. Dit heeft te maken met talloze oorzaken en factoren, die eerst nauwkeurig worden ingeschat door de wondverpleegkundige. Vervolgens krijgt u uitleg over de verzorging en behandeling van de wonden. Ook geeft uw wondverpleegkundige u advies over hoe u verdere verwondingen kunt voorkomen.

Wondzorg aan huis

U kunt een wondverpleegkundige bezoeken in het ziekenhuis, maar het is ook mogelijk om wondzorg aan huis te ontvangen. Op deze manier kunt u thuis verblijven in uw eigen vertrouwde omgeving, en komt de wondspecialist bij u langs om uw wonden te verzorgen en behandelen. Of u thuis of op locatie wondzorg ontvangt, hangt onder andere af van hoe ernstig uw verwondingen zijn en hoezeer ze u beperken.

Thuisverpleging

Bij Zuster Jansen kunt u kiezen voor thuisverpleging. U krijgt hierbij te maken met een klein, vast zorgteam dat u komt verzorgen en verplegen. Het zijn dus steeds dezelfde mensen die u bij u thuis ontvangt. Thuisverpleging is ook mogelijk wanneer u hulp nodig heeft bij revalideren na een operatie. Onze zorgverleners bieden rust en continuïteit bij u thuis, wat het herstel na operatie bevordert. Bovendien gaan zij met u mee naar het ziekenhuis wanneer het nodig is om uw wondverpleegkundige te bezoeken. Ook kan telefonisch consult plaatsvinden tussen uw zorgverlener en wondspecialist in het ziekenhuis. Wilt u meer weten over de zorgverlening van Zuster Jansen, bekijkt u dan eens de verschillende pagina’s op onze website.

 

Onderwerpen