Ouderenpanel: laat uw mening horen

Houdt u ervan om uw mening te laten horen, en helpt u daarmee graag anderen? Dan is een ouderenpanel misschien iets voor u! Een panel wordt over het algemeen in het leven geroepen om mensen te vragen naar hun mening. Er kunnen hierbij allerlei kwesties centraal staan. De ene keer krijgt u een vragenlijst over vakanties, de andere keer over medicijnen, een keer over politiek, enzovoort. Er zijn verschillende panels waar u zich bij kunt aansluiten, afhankelijk van uw interesses, maar ook van uw netwerk. Zo is er bijvoorbeeld het Nationaal Ouderenpanel, dat een initiatief is van het Nationaal Ouderenfonds. Door mee te doen aan een ouderenpanel laat u weten wat u als oudere van bepaalde zaken vindt. Wanneer een vragenlijst verrassende resultaten oplevert, kan het Nationaal Ouderenfonds daar bijvoorbeeld op inspelen en aankloppen bij de overheid. Zo kan uw mening verschil maken.

Wat kunt u verwachten?

Wat is een ouderen panel nu eigenlijk? Het Ouderenpanel is een vaste groep mensen die deelneemt aan discussies over thema’s die te maken hebben met leven op latere leeftijd. Er kan zo bij een grote groep ouderen gepeild worden hoe over bepaalde zaken gedacht wordt, en deze informatie kan zeer waardevol blijken. Soms betreft het een onderwerp met een landelijke insteek, maar het kan ook zijn dat u een vragenlijst ontvangt over een specifieker onderwerp. U bent nooit verplicht om mee te doen, als het een keer niet uitkomt kunt u overslaan. Wilt u zich aanmelden voor het Ouderenpanel van het Nationaal Ouderenfonds? Dan kunt u dat eenvoudig doen via deze website.

Mogelijkheden bij u in de buurt

Wilt u het liefst meedoen aan een panel dat lokaal is opgezet? Informeer dan eens bij uw gemeente naar de mogelijkheden. Er worden vaak binnen de stad of gemeente ook panels in het leven geroepen, waarbij mensen praten over beslissingen die lokaal worden genomen. Misschien zijn dit niet altijd specifiek panels voor ouderen, maar u kunt er zeker terecht als u graag uw mening geeft over de huidige stand van zaken in uw woonplaats.

Wilt u graag meer artikelen lezen die gaan over interessante onderwerpen voor ouderen? Bekijk dan de Leefwijzer.

Onderwerpen