Ouderen geneeskunde in verpleeghuis

Wanneer u door ziekte of andere omstandigheden regelmatig tot permanent intensieve zorg nodig heeft, kunt u kiezen voor verblijf in een verpleeghuis. Een verpleeghuis is in principe een woonvoorziening, waar u tegelijkertijd een beroep kunt doen op alle medische zorg die u nodig heeft. Dit betreft niet alleen laagcomplexe zorg, maar ook intensieve verpleging. Hier kunt u dag en nacht worden verzorgd.

Ouderen geneeskunde in een verpleeghuis bestaat onder andere uit artsen, verpleegkundigen, ziekenverzorgenden, therapeuten (ergotherapeuten en fysiotherapeuten) en logopedisten. Er kunnen ook gespecialiseerde maatschappelijk werkers en psychiaters aanwezig zijn voor hulp.

De mogelijkheden in een verpleeghuis

De verschillende disciplines binnen ouderen geneeskunde in een verpleeghuis richten zich er samen op om mensen zoveel mogelijk zelfstandig te laten functioneren. Dit kan door behandeling zijn, in de vorm van bijvoorbeeld medicijnen of therapie (eventueel in combinatie), maar ook door het gebruiken van hulpmiddelen. U kunt bijvoorbeeld na een ingrijpende operatie in een verpleeghuis terecht, waar u door middel van fysiotherapie met krukken leert lopen. Zo zijn er veel andere voorbeelden te noemen van ouderen geneeskunde die in een verpleeghuis wordt geboden. In een verpleeghuis kunt u wonen, maar dat hoeft niet per se. Er zijn ook mogelijkheden voor dagbehandeling of tijdelijk verblijf. Dit hangt dus volledig af van uw eigen zorgbehoefte en uw wensen.

Wanneer u behoefte heeft aan extra zorg

Bezoekt u een verpleeghuis voor dagbehandelingen, maar kunt u thuis niet volledig zelfstandig functioneren? Blijft u daarbij liever thuis wonen dan dat u voor langere tijd in een verpleeghuis verblijft? Dan kunt u een beroep doen op particuliere thuiszorg. De zorg van Zuster Jansen kan op diverse manieren worden ingevuld, zodat de ondersteuning goed past bij wat u nodig heeft. Wij kunnen bijvoorbeeld nachtzorg bieden, zodat u zeker weet dat er een professionele zorgverlener bij u in de buurt is als u gaat slapen. Zo hoeft u bovendien ook geen familielid te vragen om u te komen verzorgen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden die particuliere thuiszorg u biedt, neem dan gerust contact met ons op.

U vindt in de Leefwijzer van Zuster Jansen meer informatie over ouderen geneeskunde en aanverwante onderwerpen.

Onderwerpen