Palliatieve zorg hospice

Wat is een hospice en hoe wordt palliatieve zorg in een hospice aangeboden? Zijn er ook alternatieven? Dit soort vragen beantwoorden wij in dit artikel, zodat u over méér informatie beschikt als u een belangrijke beslissing moet maken.

Wat is een hospice? Een hospice wordt ook wel hospitium genoemd en is als het ware een zorginstelling voor mensen die verzorging en verpleging biedt in de laatste levensfase. Omdat er veel rekening wordt gehouden met de situatie waarin deze mensen zich bevinden, heeft een hospice een huiselijke sfeer en heeft het dus weinig weg van een ziekenhuis of soortgelijke instelling. Wel is alle benodigde zorg aanwezig, zodat de juiste hulp altijd geboden kan worden.

Welke zorg kunt u verwachten?

Palliatieve zorg in hospice is zorg die gericht is op het verlichten van de aanwezige klachten. In een hospice verblijven betekent dat u omringd wordt door professionele zorgverleners en dat u zich kunt concentreren op het afscheid nemen van familie. Ook wordt u emotioneel bijgestaan en kunt u ondersteuning krijgen bij het regelen van belangrijke zaken. Wel is het zo dat u uw eigen woning verlaat, en daar ook uw eventuele partner, huisdieren en andere mogelijke huisgenoten achterlaat. Wilt u dit niet? Dan bent u niet de enige. Een mogelijk alternatief voor verblijf in een hospice, waarbij u dezelfde zorg ontvangt maar toch in uw eigen huis blijft wonen, is particuliere palliatieve thuiszorg.

Als u liever thuis blijft wonen

Zuster Jansen biedt particuliere thuiszorg die precies past bij uw wensen en behoeften. Wij hebben veel ervaring met het bieden van palliatieve zorg en begrijpen wat mensen doormaken als ze ondanks omstandigheden graag thuis willen blijven wonen. Onze zorgverleners bieden de verpleging en zorg die u nodig heeft, maar zijn er ook voor emotionele begeleiding en praktische hulp bij het regelen van belangrijke zaken. Wanneer u niet naar een hospice wil verhuizen, om welke reden dan ook, is er altijd nog particuliere thuiszorg waar u op kunt rekenen. Wij leggen u op onze website precies uit wat particuliere zorg inhoudt en waar u rekening mee moet houden.

Meer informatie over de diverse aspecten rondom palliatieve zorg vindt u in de Leefwijzer van Zuster Jansen. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor andere informatie die interessant is voor ouderen die graag gezond en vitaal willen blijven.

Onderwerpen