Seniorenpakket verzekering

Na uw 50e is er soms extra ondersteuning nodig vanuit de zorg. Dit gaat dan om ondersteuning in de breedste zin van het woord. Uiteraard wilt u ook op latere leeftijd zo lang mogelijk fit en vitaal blijven. Het is daarom in Nederland mogelijk om te kiezen voor een speciale 50+ verzekering, het zogenoemde seniorenpakket. Het seniorenpakket vergoedt belangrijke onderdelen waarmee u wellicht te maken krijgt bij het ouder worden.

Welke onderdelen worden vergoed?

Uiteraard is het afhankelijk van uw zorgverzekeraar wat er wordt vergoed vanuit het seniorenpakket waarvoor u heeft gekozen. Denk bijvoorbeeld aan vergoedingen voor zaken als fysiotherapie, brillen en lenzen, gehoorapparaat, mantelzorg of diëtetiek. Afhankelijk van de onderdelen waarvoor u extra zorg wenst, kunt u bij veel zorgverzekeraars zelf een seniorenpakket samenstellen. Ook worden er vaak standaard seniorenpakketten aangeboden, die meestal financieel voordeliger zijn. Een voorbeeld van een standaard seniorenpakket is het Univé Vitaal Pakket, waarbij u vergoedingen ontvangt voor fysiotherapie, voor een nieuwe bril of contactlenzen, vaccinaties en preventiemogelijkheden voor in het buitenland, herstellingsoorden/zorghotels en voor uw mantelzorgmakelaar.

Uw seniorenpakket zelf samenstellen

Zoals eerder genoemd kunt u ook uw senioren verzekeringspakket zelf samenstellen. Dit kan bijvoorbeeld op de website van Independer. Maak hierbij een goede afweging in de zorg die u wel en niet nodig denkt te hebben. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om ervoor te kiezen om uw kunstgebit aanvullend te verzekeren. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren voor het ontvangen van particuliere thuiszorg. Dit kan bij enkele zorgverzekeraars, zoals Delta Lloyd (pakket Top), Zorg en Zekerheid (pakketten AV Plus en Totaal) en  Agis (pakket ComfortPlus). Het voordeel hiervan is dat u meerdere opties heeft als het gaat om het ontvangen van zorg bij u thuis.

Particuliere zorg in de verzekering?

Particuliere thuiszorg dient u voor het grootste gedeelte zelf te financieren. Met het juiste seniorenpakket en een persoonsgebonden budget is een gedeelte van de kosten op te vangen. Het voordeel van particuliere thuiszorg is dat u zelf kiest welke zorg u ontvangt, en van wie u deze krijgt. Bovendien kunt u zo veel zorg ontvangen als u zelf wilt, ondanks de indicatie die u heeft gekregen. Op de website van Zuster Jansen vindt u meer informatie over onze zorg- en dienstverlening, zodat u zelf kunt bepalen of particuliere thuiszorg iets voor u is.

Onderwerpen