Iedere dag een gezond gerecht op tafel? 10 maaltijdservices op een rij

Tegenwoordig lukt het steeds beter om langer thuis te blijven wonen, met alle voorzieningen die er geboden worden. Er kan bijvoorbeeld dagelijks iemand komen die bij het huishouden helpt of u bijstaat bij de persoonlijke verzorging. Een dienst die steeds meer in opkomst is, is de maaltijdservice. Steeds meer bedrijven bieden dagelijkse maaltijden aan, die ze (in abonnementsvorm of los) gewoon bij u thuis komen brengen. Wanneer u in een zorginstelling woont is er vaak een aangesloten maaltijdservice, maar er zijn voldoende services die leveren aan ‘gewone’ woningen of aanleunwoningen. Bij veel bedrijven kunt u bovendien kiezen tussen vriesverse maaltijden of warme maaltijden.

Over Tafeltje Dekje

De dienst maaltijdservice wordt ook vaak aangeduid als Tafeltje Dekje. In sommige gevallen kunt u bij uw gemeente terecht voor een subsidie, waarmee u deze maaltijddienst kunt bekostigen. Vraag daarom even na bij uw gemeente wat de mogelijkheden zijn, als u denkt dat u recht heeft op een vergoeding. Mocht u geen subsidie ontvangen, dan bent u uiteraard volledig vrij om zelf een maaltijdservice uit te zoeken die bij u past.

Bent u op zoek naar een maaltijdservice, of wilt u er iets meer over lezen? Hieronder zetten we tien van deze dienstverleners voor u op een rij, met daarbij de belangrijkste informatie. Houd er rekening mee dat u bij de meeste maaltijdservices één tot enkele dagen van tevoren uw maaltijden moet bestellen, en dat er vaak een minimale afname is per bestelling.

1: Gooise Tafel

Gooise Tafel Maaltijdservice is een maaltijdservice die dagelijks verse (warme of koelverse) maaltijden levert in het Gooi.

De maaltijden: de nadruk ligt op gezonde maaltijden, zonder kunstmatige toevoegingen. Het grootste deel van de groenten wordt gestoomd, zodat smaak en vitamines behouden blijven. Er is wekelijks keuze uit 16 nieuwe maaltijden: welke maaltijden dat zijn, hangt af van het seizoen. Naast maaltijden kunt u ook soepen, desserts en overige bijgerechten bijbestellen.

Hoe bestellen: Bestellen kan via de webshop of via een bestelformulier dat door de maaltijdbezorgers kan worden meegegeven. Een proefpakket kan ook telefonisch worden besteld.

Abonnement of contract nodig: er is geen abonnement of contract nodig om hier maaltijden te kunnen bestellen. Er is wel sprake van een minimale afname bij het bestellen. Het is mogelijk om een proefpakket te bestellen tegen een gereduceerd tarief, en er is sprake van persoonlijke bezorging door vaste maaltijdbezorgers.

Waar en wanneer bezorgen: Gooise Tafel bezorgt van maandag tot en met vrijdag warme en/of koelverse maaltijden in Hilversum Naarden, Bussum, Laren, Blaricum, Eemnes, Huizen, Baarn, Nieuw-Loosdrecht, Soest, Kortenhoef en ‘s Graveland. De tijdstippen en bezorgdagen verschillen per plaats. Meer informatie vindt u op de website van Gooise Tafel.

Website: http://www.gooisetafel.nl/

2: Uitgekookt

Uitgekookt biedt gratis bezorging van gezonde maaltijden aan huis, door heel Nederland.

De maaltijden: Uitgekookt biedt gezonde maaltijden die altijd minimaal 200 gram verse groenten bevatten. Deze groenten komen direct van het land en worden bereid zonder kunstmatige toevoegingen. Het gaat om koelverse maaltijden, die zelf nog moeten worden opgewarmd. Naast de hoofdmaaltijden kunt u ook soepen, desserts en bijgerechten bestellen. Iedere week heeft u de keuze uit 24 verschillende maaltijden.

Hoe bestellen: bestellen kan via de webshop, via een ingevulde maaltijdlijst die u aan de bezorger meegeeft of telefonisch.

Abonnement of contract nodig: er is geen abonnement of contract nodig om hier maaltijden te kunnen bestellen. Er is wel sprake van een minimale afname. Het is mogelijk om een proefmaaltijd te bestellen tegen een gereduceerd tarief, en er is sprake van persoonlijke bezorging door vaste maaltijdbezorgers.

Waar en wanneer bezorgen: Uitgekookt bezorgt gratis in heel Nederland.

Website: https://uitgekookt.nl/

3: apetito

apetito levert dagelijks en wekelijks gezonde maaltijden aan particulieren, maar bijvoorbeeld ook aan zorginstellingen.

De maaltijden: apetito levert dagelijks warme maaltijden en wekelijks vriesverse gerechten. Er is altijd keuze tussen 130 verschillende maaltijden, die ook kunnen worden afgestemd op dieetwensen of speciale voedingsgewoonten. Denk aan natriumarm, glutenvrij, vegetarisch, halal of gepureerd. U kunt bij de hoofdmaaltijden ook soepen en desserts bestellen.

Hoe bestellen: bestellen kan via de webshop, via de servicechauffeurs of telefonisch.

Abonnement of contract nodig: er is geen abonnement of contract nodig om maaltijden te kunnen bestellen bij apetito. Er is wel sprake van een minimale afname voor de vriesverse maaltijden.

Waar en wanneer bezorgen: apetito bezorgt in principe in heel Nederland, maar dit geldt niet voor de warme maaltijden. Om te zien of u warme maaltijden geleverd kunt krijgen in uw woonplaats, kunt u uw postcode invullen op de website.

Website: https://www.apetito.nl/

4: Van Smaak

Van Smaak biedt warme, koelverse en diepvriesmaaltijden in verschillende delen van Noord-Nederland. Daarnaast bieden zij een boodschappenservice.

De maaltijden: Van Smaak levert zowel warme, koelverse als diepvriesmaaltijden. Er is veel variatie in de gerechten, bovendien kunnen deze ook worden aangepast (als er sprake is van voorkeuren of dieetwensen). Het is ook mogelijk om themaboxen te bestellen, waar zes vaste maaltijden in zitten. Het is eveneens mogelijk een gratis, vrijblijvende proefmaaltijd te bestellen.

Hoe bestellen: bestellen kan via de webshop of via de servicechauffeurs, middels een bestellijst.

Abonnement of contract nodig: er is geen abonnement of contract nodig om maaltijden te kunnen bestellen bij Van Smaak.

Waar en wanneer bezorgen: Van Smaak bezorgt eenmaal per week diepvriesmaaltijden aan huis. Een warme maaltijd kan iedere dag worden bezorgd (meestal rond het middaguur). Koelverse maaltijden kunnen een aantal keren per week thuis worden bezorgd. Stel dat u 7 dagen per week gebruikmaakt van deze service, dan worden de maaltijden 3 keer per week bezorgd.

Website: https://www.vansmaak.nl/

5: Maaltijdservice.nl

Maaltijdservice.nl levert overal in Nederland koelverse maaltijden aan particulieren die graag een verse maaltijd op tafel zetten.

De maaltijden: Maaltijdservice.nl bezorgt gekoelde maaltijden die u zelf kunt opwarmen. Bij het samenstellen van de gerechten wordt uitgegaan van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. U kunt kiezen uit ruim 75 verschillende maaltijden, bovendien bevat het assortiment ook gluten- en lactosevrije maaltijden. Daarnaast kunt u ook kiezen voor een maaltijdbox, waarin verschillende maaltijden zijn verwerkt.

Hoe bestellen: bestellen kan via e-mail of telefonisch.

Abonnement of contract nodig: er is geen abonnement of contract nodig om maaltijden te kunnen bestellen bij Maaltijdservice.nl. Wel kunt u een account aanmaken, dit levert u meer gemak op omdat uw gegevens al in het systeem staan. U kunt ook een strippenkaart aanschaffen, dat is een tegoed waarmee u betalingen kunt doen in de webshop. Een bestelling moet minimaal 4 hoofdgerechten bevatten. Daarnaast kunt u verschillende losse voor- of nagerechten bestellen.

Waar en wanneer bezorgen: als u bij Maaltijdservice.nl op werkdagen vóór 12 uur een bestelling plaatst, kan deze de volgende ochtend worden geleverd. Uiteraard kunt u ook kiezen voor een latere bezorgdatum. Er wordt in principe geleverd op dinsdag tot en met zaterdag, altijd tussen 08:00 en 13:00 uur. Maaltijdservice.nl bezorgt via PostNL in heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.

Website: https://www.maaltijdservice.nl/

6: Vers aan Tafel

Vers aan Tafel levert vriesverse maaltijden op vaste dagen door heel Nederland. U kunt deze maaltijden na ontvangst nog minimaal twee maanden in de vriezer bewaren.

De maaltijden: bij Vers aan Tafel bestelt u vriesverse maaltijden, waaruit u kiest uit tientallen opties. Ook vegetarisch, lactosevrij, glutenvrij en andere dieetwensen behoren tot de mogelijkheden. Naast de hoofdmaaltijden kunt u ook soepen en desserts bijbestellen.

Hoe bestellen: bestellen kan telefonisch, per post, per e-mail of via de webshop.

Abonnement of contract nodig: er is geen wekelijks bestelverplichting, u bepaalt zelf wanneer u bestelt. Er is sprake van een minimale afname, en bovendien van bestellen per 6 stuks. Soepen en desserts bestelt u alleen samen met maaltijden. U kunt ook een proefpakket aanschaffen voor een gereduceerd tarief. Dit pakket bestaat uit 6 maaltijden.

Waar en wanneer bezorgen: wanneer u voor het eerst bestelt bij Vers aan tafel, hoort u van de klantenservice wat bij u in de buurt de vaste bezorgdag is. U kunt dan op de bezorgdag zelf contact opnemen met de klantenservice om te horen of de chauffeur ‘s ochtends of ‘s middags bij u langskomt. Bezorging is in heel Nederland.

Website: http://www.versaantafel.nl/

7: Maaltijdservice Utrecht

Maaltijdservice Utrecht is beschikbaar voor inwoners van (de gemeente) Utrecht die door omstandigheden niet zelf kunnen koken, maar die toch graag van een verse maaltijd willen genieten.

De maaltijden: Maaltijdservice Utrecht levert koelverse maaltijden, die u dus zelf opwarmt. De gerechten zijn zeer geschikt voor ouderen, met name omdat ze minder zout bevatten dan de kant-en-klaarmaaltijden uit de supermarkt. Ook mensen met bepaalde dieetwensen kunnen bij deze maaltijdservice terecht.

Hoe bestellen: u meldt zich aan en kruist op het bestelformulier aan welke maaltijden u twee weken later wilt ontvangen.

Abonnement of contract nodig: wilt u gebruikmaken van deze maaltijdservice, dan dient u zich officieel aan te melden. U geeft steeds een formulier mee aan de chauffeur, met daarop uw bestelling voor twee weken later. Wilt u stoppen met de maaltijden, dan is er een opzegtermijn van twee weken.

Waar en wanneer bezorgen: de chauffeur van Maaltijdservice Utrecht komt één, twee of drie keer per week langs, op een vast tijdstip. Hij of zij levert dan maaltijden voor (desgewenst) de hele week.

Website: https://www.u-centraal.nl/maaltijdservice/

8: Lekker Thuis

Lekker Thuis levert vriesverse maaltijden door heel Nederland, de Waddeneilanden uitgezonderd. U kiest uit veel verschillende gezonde maaltijden.

De maaltijden: Lekker Thuis biedt vriesverse maaltijden aan iedereen in Nederland die daar gebruik van wil maken. De maaltijden die u ontvangt, kunt u daarna nog minimaal twee maanden in de diepvries bewaren. U heeft de keuze uit tientallen gezonde gerechten, die qua ingrediënten gebaseerd zijn op de richtlijnen van het Voedingscentrum. Ook als u dieetwensen heeft, is hier voldoende keuze qua maaltijden.

Hoe bestellen: u bestelt de maaltijden telefonisch of online. Via de website kan dit op ieder moment van de dag.

Abonnement of contract nodig: er is geen abonnement nodig, noch is er een afnameverplichting. Als u voor het eerst bij Lekker Thuis bestelt, ontvangt u een gratis maaltijd.

Waar en wanneer bezorgen: bezorging van de maaltijden kan wekelijks plaatsvinden in heel Nederland, behalve op de Waddeneilanden. Levering is gratis en op afspraak.

Website: https://www.lekker-thuis.nl/

9: 3B Diner

3B Diner levert koelverse maaltijden aan particulieren, instellingen en bedrijven. Het bezorggebied is voornamelijk Rotterdam, maar 3B Diner levert ook in specifieke andere gebieden van Nederland.

De maaltijden: 3B Diner levert koelverse maaltijden, waarbij u de keuze heeft uit ruim 90 gerechten. Hollandse stamppot, exotische gerechten, natriumarme maaltijden, vegetarisch of juist niet: in principe kunnen alle (dieet)wensen worden meegenomen in de keuze. Ook soepen en desserts kunnen worden bijbesteld.

Hoe bestellen: u bestelt de maaltijden telefonisch, via de website, per e-mail of bij de chauffeur die uw bestelling komt leveren.

Abonnement of contract nodig: voor particuliere bestellingen geldt een minimale afname van 6 maaltijden (per bestelling). Er is verder geen verplichting om wekelijks te bestellen.

Waar en wanneer bezorgen: 3B Diner bezorgt de koelverse maaltijden in De regio Oostland (Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk, Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw), maar ook in groot Rotterdam, de regio Breda / Oosterhout en de Krimpenerwaard.

Website: http://3bdiner.nl/

10: Easy Meal

De Easy Meal maaltijdservice levert meer dan 100 verschillende koelverse gerechten in verschillende regio’s in Nederland. Ook met dieetwensen kunt u hier terecht.

De maaltijden: Easy Meal biedt ruim 100 verschillende gerechten met verse ingrediënten. U heeft hierbij de keuze uit zowel Nederlandse als buitenlandse maaltijden. Er zijn zowel kleinere als grote maaltijden te leveren, bovendien kunt u met diverse dieetwensen bij Easy Meal terecht. Zo zijn er maaltijden met minder vet of minder zout, maar kunt u ook kiezen voor een gerecht dat speciaal bedoeld is voor mensen met diabetes.

Hoe bestellen: u bestelt de maaltijden telefonisch, via de website, per e-mail of bij de chauffeur die uw bestelling komt leveren.

Abonnement of contract nodig: voor particuliere bestellingen geldt een minimale afname van 6 maaltijden (per bestelling). Er is verder geen bestelverplichting.

Waar en wanneer bezorgen: Easy Meal bezorgt gratis in regio Brabant en regio West-Midden-Nederland. Welke plaatsen hier precies onder vallen, kunt u op de website terugvinden. Een vaste bezorger komt één keer per week op een vaste dag uw maaltijden bezorgen. Op welk moment dit precies gebeurt, is eveneens te vinden op de website.

Website: www.maaltijdje.nl

Onderwerpen