Hulp bij dementie

Wanneer de diagnose Alzheimer bij u gesteld is, komt er veel op u af. U krijgt hoogstwaarschijnlijk goede begeleiding van uw huisarts en specialisten in het ziekenhuis, maar ook andere hulp bij dementie kan heel belangrijk zijn. We hebben het dan bijvoorbeeld over gesprekken met lotgenoten, steungroepen of andere bijeenkomsten die zowel informatief als emotioneel ondersteunend kunnen zijn. De meeste mensen met dementie hebben tenslotte vaak veel vragen: wat staat me te wachten, wat moet ik regelen, ga ik veranderen? Deze vragen kunnen grotendeels beantwoord worden door met lotgenoten of hun families in gesprek te gaan. Dit kan onder andere via stichting Alzheimer Nederland, die lotgenoten met elkaar in contact brengen. De kans is zeer groot dat er in uw omgeving ook soortgelijke hulp te vinden is!

Steun uit uw omgeving

Misschien wilt u niet steeds met lotgenoten praten, maar is het voor u wel belangrijk om uw verhaal kwijt te kunnen en uw zorgen te uiten. Hulp bij dementie kan dan ook bestaan uit steun zoeken bij uw familie of vrienden. Ook het kenbaar maken van uw wensen is heel belangrijk wanneer u te maken heeft met dementie. Alzheimer bijvoorbeeld kent een grillig verloop, en omdat u niet weet hoe de ziekte zich bij u zal ontwikkelen, is het verstandig om de zaken zoveel mogelijk op orde te stellen. U hoeft dit natuurlijk niet alleen te doen: bespreek met uw naasten wat u wel en niet wil en laat ze weten wat uw zorgwensen zijn zodat u zeker weet dat u altijd in goede handen bent.

Meer informatie voor mantelzorgers en familieleden

Het kan voor familie best lastig zijn om met de situatie om te gaan, als een naaste lijdt aan dementie. Voor de mensen die dikwijls met vragen zitten, heeft Zuster Jansen een gratis whitepaper ontwikkeld. Deze heet ‘Omgaan met dementie’, en er komen verschillende belangrijke onderwerpen aan bod. Download de whitepaper hier.

De juiste zorg bij Alzheimer

Wilt u ervan verzekerd zijn dat u zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen en dat u geen zware zorgtaak aan uw familie hoeft over te laten? Dan kunt u kiezen voor hulp bij dementie, in de vorm van particuliere thuiszorg door Zuster Jansen. Wij bieden zorg op maat, ook in het geval van dementie of de ziekte van Alzheimer. Wij kunnen de zorg voor u geheel op ons nemen, maar het is ook mogelijk om onze hulp te combineren met mantelzorg of reguliere thuiszorg. Wat u ook wenst, onze zorgverleners staan al op korte termijn voor u klaar. U leest elders op de website meer over de invulling van particuliere thuiszorg.

Bekijk ook de andere artikelen in de Leefwijzer voor meer informatie over dementie en Alzheimer.

 

Onderwerpen