Verzorgingshuis biedt verzorging en begeleiding

Wanneer u ouder wordt en u door omstandigheden niet langer zelfstandig kunt functioneren, zijn er allerlei opties voor u beschikbaar. Welke opties dat zijn, hangt natuurlijk ook af van uw persoonlijke omstandigheden en de mogelijkheden in uw omgeving. Bijvoorbeeld: niet iedereen kan rekenen op een familielid dat de zorg op zich neemt en er regelmatig kan zijn. Mantelzorg is dus niet voor iedereen een mogelijkheid. Als dat ook voor u geldt, dan is het belangrijk dat u een keuze maakt: wilt u de zorg die u nodig heeft thuis ontvangen, of vindt u het fijner om elders te verblijven? Wanneer dit laatste voor u het geval is, zou u in een verzorgingshuis kunnen gaan wonen. Dit hoeft niet per se permanent, u kunt er ook tijdelijk verblijven als dat voor u beter is.

Welke zorg ontvangt u in een verzorgingshuis?

Wanneer naar verzorgingshuis, en wat voor soort zorg kunt u hier verwachten? Een verzorgingshuis is een woonvoorziening voor mensen die niet langer zelfstandig kunnen blijven wonen omdat ze zorg en/of begeleiding nodig hebben. U kunt hier, zoals eerder gezegd, zowel tijdelijk als permanent verblijven. Er is ook een 24-uurs aanbod van verzorging en begeleiding. In steeds meer verzorgingshuizen staat een huiselijke sfeer centraal, veel mensen die er verblijven vinden dit heel prettig. In een verzorgingshuis ontvangt u laagcomplexe zorg. Dat wil zeggen: wanneer u intensieve verzorging of verpleging nodig heeft, omdat u bijvoorbeeld een bepaalde medische behandeling ondergaat, verblijft u niet in een verzorgingshuis maar in een verpleeghuis.

Wat zijn de mogelijkheden op het gebied van thuiszorg?

Verblijven in een zorginstelling is niet voor iedereen de beste oplossing. Zeker wanneer u erg gehecht bent aan uw persoonlijke omgeving, of wanneer u een partner heeft die niet mee kan verhuizen, kunnen we ons goed voorstellen dat u liever thuis zou willen wonen. Gelukkig is dat met de juiste zorg gewoon mogelijk. Zuster Jansen biedt particuliere thuiszorg op maat: dit houdt in dat u precies de hulp en ondersteuning ontvangt die in uw situatie gewenst is. Niets meer en niets minder, bovendien houdt u zelf altijd de controle over de zorg die wordt verleend. Bij Zuster Jansen zijn er diverse mogelijkheden: we kunnen er dag en nacht voor u zijn als u dat wenst, maar in overleg met u kunnen we ook alleen overdag of juist alleen ‘s nachts bij u komen. Dat is aan u. Wilt u vrijblijvend om meer informatie vragen, dan kan dat via onze zorgcoördinator.

In de Leefwijzer van Zuster Jansen vindt u meer informatie over ouderengeneeskunde en aanverwante onderwerpen.

 

Onderwerpen