Per Saldo: belangenvereniging voor mensen met pgb

Beheert u een pgb en besteedt u dit budget aan (particuliere) zorg, zoals de ondersteuning die Zuster Jansen aanbiedt? Dan is er een belangenvereniging waar u terechtkunt als u vragen heeft, graag in contact komt met andere budgethouders of wanneer u graag op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen rondom een persoonsgebonden budget. Deze vereniging heet Per Saldo. Per Saldo geeft informatie, advies en komt op voor de belangen van mensen die een persoonsgebonden budget beheren. Er zijn meer dan 25.000 mensen lid van deze landelijke belangenvereniging.

Per Saldo pgb: waar kunt u op rekenen?

Wanneer u te maken hebt gekregen met ziekte, handicap of ouderdom en u daardoor een groeiende behoefte heeft aan zorg, kunt u in aanmerking komen voor een persoonsgebonden budget. U ontvangt dan een bedrag dat u zelf kunt uitgeven aan een zorgaanbieder naar keuze, voor hulp die u eveneens zelf uitkiest. Dit is voor de meeste mensen heel prettig, omdat zij tenslotte zelf het beste kunnen bepalen bij welke vorm van ondersteuning zij zich het meest prettig voelen. Toch zit er ook een keerzijde aan het ontvangen van een pgb, en die heeft vooral te maken met de vele regels waar budgethouders mee te maken krijgen. Er worden bepaalde eisen gesteld, u moet vaak zelf de administratie bijhouden en mede door dat soort regelingen hebben veel mensen met een pgb behoefte aan extra informatie.

Zoals gezegd kunt u bij Per Saldo terecht voor advies en antwoorden op uw vragen, maar vaak gaan zij nog een stapje verder daarin. Zo zijn er bijvoorbeeld cursussen te volgen, kunt u een spreekuur bezoeken of worden diverse bijeenkomsten gehouden rondom specifieke thema’s. Wilt u lid worden van Per Saldo, dan kunt u uit verschillende lidmaatschappen kiezen, afhankelijk van wat u precies voor ondersteuning zoekt.

Zuster Jansen helpt u graag verder

Wij kunnen ons goed voorstellen dat de wetgeving rondom een pgb niet altijd helder en soms zelfs heel ingewikkeld kan zijn. Het kan daarom heel prettig zijn om een plek te hebben waar u continu terechtkunt voor informatie. Wanneer u zorg afneemt bij Zuster Jansen, of dit van plan bent, vertellen wij u natuurlijk ook graag wat u allemaal kunt regelen om de situatie financieel (en praktisch) zo efficiënt mogelijk te maken voor uzelf. Om uw vragen vrijblijvend te stellen, kunt u daarom altijd contact opnemen met onze zorgcoördinator.

De website van belangenvereniging Per Saldo is www.pgb.nl.

Onderwerpen