Terminaal ziek: welke zorg kiest u?

De laatste levensfase, ook wel terminale of palliatieve fase genoemd, is een periode in uw leven die gepaard gaat met veel emoties. Niet alleen voor u, maar ook voor uw familie kwam het moment van de diagnose misschien wel als donderslag bij heldere hemel. En ook als dat niet zo was, is er vaak sprake van veel verdriet, ongeloof en frustratie. Als u terminaal ziek bent, is het belangrijk om goed na te denken over wat u precies wilt. Wat wilt u nog zeggen, wat wilt u achterlaten, wat moet er nog geregeld worden, en: hoe moet uw begrafenis of crematie er straks uit gaan zien? Iemand die terminaal ziek is, heeft veel aan zijn of haar hoofd. Gelukkig is er één ding waar u zich geen zorgen over hoeft te maken, en dat is het kiezen van de juiste zorg. Zuster Jansen biedt als particuliere thuiszorgorganisatie passende ondersteuning, verzorging en begeleiding in de moeilijke laatste levensfase.

Het belang van ‘thuis’

Natuurlijk zijn er mensen die zonder moeite naar een hospice verhuizen als ze horen dat ze terminaal ziek zijn. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat u graag thuis zou willen blijven wonen zolang dat mogelijk is. Vaak vinden ook uw naaste familieleden dit prettig, zij kunnen u bezoeken in uw eigen huis en dat is ook voor hen een vertrouwde omgeving. De situatie is tenslotte al zwaar genoeg, en een bekende omgeving kan dan troostend werken. De zorgverleners van Zuster Jansen bieden ook partners, ouders, kinderen en andere familieleden ondersteuning tijdens hun aanwezigheid. Zij zullen altijd weten en voelen dat u in goede handen bent en dat zij rustig en op hun eigen manier afscheid van u kunnen nemen. Het omgaan met emoties kan in deze periode lastig zijn, en onze ervaren zorgverleners zijn als geen ander in staat om u daarbij te helpen.

Zelf regie houden, ook in laatste levensfase

Een groot voordeel van particuliere thuiszorg in de laatste levensfase is dat u geheel zelf bepaalt hoe deze zorg wordt ingevuld. U heeft tenslotte altijd de controle gehad over uw eigen leven, en waarom zou dat in deze fase anders zijn? Voor hulp van Zuster Jansen hoeft u niet in een bepaalde stad of regio te wonen: wij kunnen er overal in Nederland voor u zijn. Bovendien is er geen sprake van wachtlijsten en staan we voor u klaar wanneer u dat wilt. Wilt u graag wat meer informatie over onze zorg voor mensen die terminaal ziek zijn? Dan vertellen we u vrijblijvend wat u weten wil over de mogelijkheden. Neem daarvoor contact op met onze zorgcoördinator. In de Leefwijzer hier op de website vindt u meer artikelen over ouderen, ouderengeneeskunde, preventie en meer.

Onderwerpen