Diabetesverpleegkundige

Een diabetes specialist of diabetesverpleegkundige is iemand die zichzelf heeft gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met diabetes. De expertise van deze zorgverleners is ontwikkeld tijdens een HBO-opleiding Verpleegkunde met een post HBO-opleiding Diabetesverpleegkundige. Hier wordt geleerd hoe een diabetesverpleegkundige mensen met diverse type diabetes kan begeleiden.

Behandeling en begeleiding bij diabetes

Een diabeet meet zelf zijn bloedsuiker en spuit insuline. Een diabetes specialist leert patiënten deze handelingen op de juiste manier uit te voeren. Daarnaast helpt een diabetesverpleegkundige mensen met suikerziekte te leren omgaan met diabetes en is hij of zij het eerste aanspreekpunt.

De behandeling bij diabetes is afhankelijk van het type diabetes waar sprake van is. Over het algemeen gelden er een aantal belangrijke richtlijnen bij een diabetes behandeling, zoals gezond eten, niet roken, voldoende bewegen, medicijnen slikken en insuline spuiten. Uw diabetesverpleegkundige geeft persoonlijke adviezen, afgestemd op het soort diabetes en afgestemd op u als persoon. Iedere diabeet reageert namelijk anders op een diabetes behandeling.

Waar vind ik de juiste diabetesverpleegkundige?

Via uw huisarts kunt u in contact worden gebracht met een diabetes specialist. De meeste diabetesverpleegkundigen zijn werkzaam in een ziekenhuis. Ontvangt u particuliere thuiszorg, bijvoorbeeld van Zuster Jansen, dan kan uw zorgverlener met u mee om uw diabetesverpleegkundige te bezoeken. De zorgverleners van Zuster Jansen die dagelijks voor u komen zorgen, vormen een efficiënt aanspreekpunt voor uw huisarts, apotheker en specialisten. Op deze manier weet u waar u aan toe bent en hoeft u zich geen zorgen te maken over het verkeerd ontvangen van informatie. Meer over onze zorgverlening vindt u op onze website.

Wilt u meer lezen over ouderengeneeskunde, verpleegkundig specialisten, Alzheimer of andere gerelateerde onderwerpen? Bekijk dan ook eens de andere artikelen in de Leefwijzer van Zuster Jansen. Wij staan niet alleen graag voor u klaar met passende particuliere thuiszorg, ook helpen wij u aan informatie die nodig is om weloverwogen beslissingen te kunnen maken.

Onderwerpen

error: