Verpleegkundige ouderenzorg

Steeds vaker ontstaan er vanuit behoefte specifiekere functies binnen de gezondheidszorg, zeker op het gebied van ouderenzorg. De vergrijzing is tenslotte in volle gang en ook de komende jaren wordt het aantal 65-plussers in Nederland steeds hoger. Bij ouderen kan sprake zijn van diverse geriatrische aandoeningen, waardoor behoefte ontstaat aan specialistische zorg waarbij verschillende disciplines samenwerken. Ook verpleegkundige ouderenzorg, zoals een praktijkverpleegkundige ouderenzorg, is een functie die in de laatste jaren is ontstaan.

Praktijkverpleegkundige ouderenzorg

Een praktijkverpleegkunde ouderenzorg (PVO) kan bijvoorbeeld werkzaam zijn in een verpleeghuis of verzorgingshuis. Deze verpleegkundigen vormen een directe verbinding tussen de artsen en verpleegkundigen, onder andere omdat ze zich in beide specialismen kunnen inleven. De specialist ouderengeneeskunde kan bijvoorbeeld bepaalde taken overdragen aan de PVO.

Een praktijkverpleegkundige wordt ingezet bij specialistische verpleegkundige zorg, bijvoorbeeld bij wondzorg of zorg bij diabetes. Er worden verpleegtechnische handelingen uitgevoerd en de Praktijkverpleegkundige ouderenzorg doet visites als de arts afwezig is. Ook het verbeteren van de kwaliteit van de hulpverlening is een onderwerp waar de PVO zich mee bezighoudt.

Zuster Jansen en zorg voor ouderen

Zuster Jansen biedt particuliere thuiszorg aan ouderen die door omstandigheden niet langer zelfstandig kunnen functioneren. Met onze hulp kan verblijf in een zorginstelling worden uitgesteld of voorkomen, en is het dus mogelijk om in uw eigen omgeving de juiste hulp te ontvangen. Zuster Jansen kan er dag en nacht voor u zijn, maar het is ook een optie om ons alleen ‘s nachts of juist alleen overdag in te schakelen. Wij kunnen er tevens zijn in speciale omstandigheden, waarin bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer een rol speelt. Wanneer er verpleegkundigen (zoals een verpleegkundige ouderenzorg) en artsen bij uw situatie betrokken zijn, houden wij daar contact mee om de ontwikkelingen rondom uw gezondheid te bespreken. Zo weet u zeker dat u altijd in goede handen bent en alle benodigde zorg ontvangt. Zorg die goed op uw persoonlijke wensen en behoeften is afgestemd. Wilt u meer weten over onze zorg- en dienstverlening? Kijk dan op de website of neem persoonlijk contact met ons op.

 

Onderwerpen