Parkinson verpleegkundige

Wanneer er sprake is van de ziekte van Parkinson, of andere vormen van parkinsonisme, nemen de vragen en zorgen toe naarmate het verloop van de ziekte vordert. Niet alleen bij u, maar ook bij uw partner en andere familieleden. Er is dan veel behoefte aan ondersteuning, advies en uitleg. Hier is de Parkinson verpleegkundige voor. De Parkinson verpleegkundige heeft een eigen spreekuur, waar u terechtkunt met alle vragen die u heeft rondom Parkinson. Onderwerpen die voorbij kunnen komen zijn bijvoorbeeld de gevolgen van Parkinson, aanpassingen die u eventueel in uw huis kunt maken, bijwerkingen van medicatie en het oplossen van andere problemen.

Begeleiding, ondersteuning en advies

De Parkinson verpleegkundige werkt goed samen met neurologen en andere zorgverleners die mogelijk bij uw situatie betrokken zijn. U wordt deskundig begeleid, zodat het omgaan met de klachten en beperkingen gemakkelijker wordt. U leert waar u rekening mee kunt houden, bijvoorbeeld op het gebied van werk of het onderhouden van uw sociale contacten. Parkinson heeft een behoorlijke invloed op uw dagelijkse leven, zeker wanneer de ziekte verder gevorderd is. Er is dan iemand nodig die weet wat u kunt verwachten en hoe u op deze ontwikkelingen inspeelt. Welke vergoedingen en regelingen zijn er voor u, en hoe vraagt u hulpmiddelen aan? Antwoorden op deze vragen krijgt u bij de Parkinson verpleegkundige. Als het nodig is kan de Parkinson verpleegkundige u doorverwijzen naar andere zorgverleners of hulpverlenende instanties. Denk hierbij aan de ergotherapeut, fysiotherapeut of de Parkinson Vereniging. Uiteraard wordt dit wel gedaan in overleg met de neuroloog.

Samenwerking tussen Zuster Jansen en Parkinson verpleegkundige

Als het moeilijker wordt om zelfstandig te functioneren, kunt u overwegen om (particuliere) thuiszorg in te schakelen. Het is dan mogelijk om 24 uur per dag intensieve verzorging en verpleging te ontvangen, die precies wordt afgestemd op uw wensen en behoeften. Zuster Jansen biedt particuliere thuiszorg die niet alleen 24 uur per dag, maar bijvoorbeeld ook alleen ‘s nachts of juist alleen overdag kan worden ingezet. Op deze manier kunt u onze hulp combineren met bijvoorbeeld mantelzorg of reguliere thuiszorg. Onze zorgverleners houden contact met uw Parkinson verpleegkundige en bellen wanneer er vragen, onduidelijkheden of bepaalde ontwikkelingen zijn. Zo weet u zeker dat u altijd in goede, deskundige handen bent.

Wilt u meer weten over de zorg die wij kunnen bieden bij de ziekte van Parkinson? Neem dan vrijblijvend contact op met onze zorgcoördinator. Meer handige en interessante informatie voor ouderen kunt u vinden in de Leefwijzer van Zuster Jansen.

Onderwerpen